28 de gener del 2013

La Ribera d’Ebre ajustarà el pressupost comarcal per la retallada del 50% de l’aportació de la indústria nuclear




MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat aquest dilluns que el pressupost de l’ens per al 2013 s’aprovarà en el proper ple de l’organisme, i no en la sessió convocada per aquest dilluns al vespre. El motiu de l’ajornament ha estat la decisió de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV) de reduir significament l’aportació de 375.000 euros que feia anualment per finançar les polítiques socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Segons Jardí, l’ajustament de la subvenció de l’ANAV els ha provocat un daltabaix important a l’hora de quadrar els comptes, ja que en un primer moment els havien comunicat que l’aportació quedava anul·lada del tot. Però després d’una negociació, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha arrencat un primer compromís de mantenir almenys el 50% de l’aportació de la indústria nuclear a les polítiques socials de la comarca. Unes actuacions de caràcter social que el consell de la Ribera d’Ebre vol seguir fent, reajustant el pressupost i prescindint d’altres despeses menys necessàries.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Jardí també s’ha referit al desenvolupament del polígon industrial del Molló, amb projectes “engrescadors” que serviran per generar ocupació a la Ribera d’Ebre. El president comarcal ha recordat que ja han enllestit les obres de la nau principal de la futura planta de triatge de residus, i que ara només cal garantir l’arribada de brossa perquè puga cristal·litzar una inversió privada de quatre milions d’euros. Sense donar més detalls per evitar polèmiques, Jardí ha explicat que ha hagut de recórrer a la Generalitat per garantir que tots els ajuntaments ebrencs que estan obligats per la llei de Residus a abocar la seua brossa al dipòsit de Tivissa, continuen fent-ho així, en lloc de recórrer a altres abocadors. Segons Jardí, la Ribera d’Ebre “només demana la brossa” del territori per fer una activitat industrial ben feta que, a més, resol els problemes de la gestió de residus sòlids urbans.

D’altra banda, Jardí també ha explicat les principals actuacions del projecte Ribera d’Ebre Viva, inclòs en el programa Treball a les Set Comarques amb gairebé 400.000 euros per al 2013. Un pressupost que es destinarà a fomentar la reinserció laboral de personatges sense feina i la promoció dels productes agroalimentaris de la comarca. Sobretot, la fruita dolça i l’oli, per obrir nous mercats de Rússia i als països de l’Orient Mitjà. També hi haurà recursos per a la promoció turística, venent els atractius de la navegació fluvial de la Ribera d’Ebre a l’àrea metropolitana de Barcelona. En la mateixa línia, també es vol potenciar la ruta natural del GR-99, en la línia del que ha fet la comarca veïna de la Terra Alta amb la seua via verda. Jardí ha explicat que estan rebent l’assessorament de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i que també treballen en l’obertura de refugis de muntanya a la Ribera d’Ebre.

En aquest sentit, Jardí ha afirmat que el compromís del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre és afavorir, amb la promoció turística, l’arribada de més visitants a la comarca. Segons ha explicat, aquesta serà la manera de convèncer els inversors privats de la necessitat i de l’oportunitat de negoci que suposarà construir més infraestructures turístiques i obrir nous allotjaments a la Ribera d’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta