28 de gener del 2013

La Sénia aprova l'últim tràmit per iniciar les obres d'una minicentral hidràulica

LA SÉNIA (Montsià).- El ple de l'Ajuntament de La Sénia aprovarà aquest dilluns un projecte per a la construcció d'una central mini hidràulica. L'empresa Hidroescarps SLU serà l'encarregada de construir una central de 300 kW en sòl no urbanitzable. El març del 2012 l'empresa va iniciar les peticions per poder aprofitar el desnivell del riu Sénia davant del conegut Molí de l'Hospital, i així, treure profit de l'energia procedent del salt d'aigua. A més, l'organisme també s'ha compromès a revestir part del canal, fet que des del consistori s'ha valorat com un deute de "compromís històric".

L'alcaldessa de la Sénia, Marutxi Ballester, considera que recuperar aquests usos pot convertir-se en un "atractiu turístic" més de la zona. L'empresa Hidroescarps SLU, de Vinaròs, serà l'encarregada de dur a terme el projecte que es va presentar ara fa gairebé deu mesos. Juntament amb el projecte de la central, la companyia s'ocuparà de revestir part del canal i repararà les infraestructures de la canalització de la sèquia mare d'Ulldecona. Per part de l'Ajuntament, ha calgut adaptar les normes subsidiàries per poder realitzar aquest tipus d'activitat al municipi.

El projecte servirà per crear fins a una dotzena de llocs de treball, una bona notícia en una població marcada pels alts índexs d'atur. L'alcaldessa ha donat suport a la proposta i ha demanat que arran del projecte, s'impulsi la recuperació d'aquests usos de marcada tradició a la Sénia. Ballester ha explicat que "històricament" hi ha hagut molts salts on se n'aprofitava l'aigua per obtenir energia. Així, ha posat d'exemple 'El Molí La Vella', un centre que s'ha recuperat i en el qual s'ha fet un museu sobre la història del riu i l'aprofitament del salt. L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta pel projecte i ha subratllat "l'interès turístic" que pot suposar la recuperació de pràctiques antigues al riu.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta