30 de gener del 2013

L’alcalde d’Amposta nega cap tracte de favor a l’arquitecte municipal



AMPOSTA (Montsià).- L’alcalde d’Amposta, el convergent Manel Ferre, ha afirmat en declaracions a Canal 21 Ebre que la denúncia contra l’Ajuntament per un presumpte tracte de favor cap a l’arquitecte municipal no hauria de resoldre’s per la via judicial, sinó per la via administrativa. Durant una entrevista concedida a l’informatiu matinal Primera Columna, Ferré ha lamentat que Plataforma per Catalunya (PxC) haja volgut judicialitzar la vida política d’Amposta, ja que la seua denúncia és, en realitat, en contra del consistori de la capital del Montsià del qual ell també en forma part. En aquest sentit, Ferré ha explicat que va acudir a declarar amb total tranquil·litat i amb el convenciment que l’Ajuntament ampostí ha actuat correctament.

Ferré va haver d’anar a declarar dimarts als jutjats d’Amposta, arran d’una denúncia presentada pel regidor de Plataforma per Catalunya. En concret, Germà Ciscar l’acusa d’un suposat tracte de favor cap a l’arquitecte municipal. Per tant, també el regidor de PxC va haver d’anar a declarar en qualitat de testimoni, davant de la jutgessa que esta instruint diligencies prèvies. Segons Ciscar, el funcionari esta cobrant més salari del que li pertoca arran de l’aprovació, par part del ple, del canvi d’horari i compatibilitat de la seua tasca a l’Ajuntament amb una activitat privada. En canvi, Ferré reitera la voluntat de resoldre el cas per la via administrativa, i d’acord amb un informe jurídic que el consistori ha sol·licitat ja a la Direcció General de la Funció Publica. L’alcalde ha negat cap tracte de favor cap a l’arquitecte municipal, i ha afirmat que tots els tràmits administracions s’han fet amb la màxima transparència i amb l’acord polític dels grups municipals. Per exemple, amb l’aprovació de cada pressupost de l’Ajuntament d’Amposta.

En qualsevol cas, Ferré ha explicat que han fet una consulta als serveis jurídics, i que hi ha discrepàncies sobre el sistema a aplicar, ja que hi ha diverses normatives estatals i autonòmiques sobre el règim d’incompatibilitats. Per tot plegat, l’alcalde ha afirmat que el conflicte obert per PxC està provocant una certa inseguretat en altres treballadors de l’Ajuntament d’Amposta que tenen concedida o sol·licitada una segona activitat professional.

Per tot plegat, Ferré confia en què la jutgessa acabe arxivant el cas, i ha lamentat els mètodes de fer política de PxC, a la qual ha acusat de voler esquitxar la política municipal d’Amposta amb la sospita que es cometen irregularitats. En la mateixa línia, l’alcalde ha qüestionat que els grups d’Esquera i del PSC donen cobertura política a PxC, quan a l’Ajuntament de Tortosa hi ha un pacte entre el govern i els altres grups de l’oposició per aïllar qualsevol iniciativa d’aquesta formació política. Segons Ferré, en la política “no tot s’hi val”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta