28 de febrer del 2013

Els Mossos detenen 10 persones per haver robat en habitatges, empreses i ajuntaments de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dijous de la  desarticulació d'un grup criminal que segons la policia ha comès fins a quinze robatoris en ajuntaments, domicilis i empreses de les Terres de l'Ebre. L'operatiu policial va concloure el passat 19 de febrer, amb la detenció de deu persones, tres de les quals ja han ingressat a presó acusats de delictes de pertinença a grup criminal i robatori amb força o receptació. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs. Així mateix, es van efectuar escorcolls en sis domicilis de Tortosa, Roquetes i Sant Carles de la Ràpita, i han estat recuperats gran quantitat d'aparells electrònics, informàtics i eines procedents dels robatoris.

Entre els deu detinguts, segons ha indicat la policia, hi haurien els autors materials dels robatoris i les persones que posteriorment venien els objectes sostrets en el mercat negre. Fins ara, han estat relacionats amb quinze robatoris, encara que aquesta xifra es podria veure incrementada a mesura que es vaja determinant la procedència dels objectes intervinguts.

En els mesos d'octubre i novembre de 2012 els agents de la Policia de la Generalitat van conèixer diversos robatoris efectuats en cinc ajuntaments de les comarques de la Terra Alta i Ribera d'Ebre. La investigació iniciada arran d'aquests fets va permetre determinar que els autors, juntament amb d'altres persones, estaven involucrats en diversos robatoris amb força a domicilis i empreses, ocorreguts en localitats d'arreu de la demarcació.

Els detinguts són un romanès de 20 anys i veí de Tortosa; un espanyol de 39 anys i veí de Roquetes; un altre home de nacionalitat romanesa, amb 28 anys i veí de Tortosa; dos romanesos de 29 anys i veïns de Tortosa; un home de 23 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Roquetes; un home de nacionalitat marroquina i veí de Roquetes; un altre de 41 anys, nacionalitat marroquina i veí de Roquetes; un home de  nacionalitat romanesa i veí de Sant Carles de la Ràpita i, finalment, un home de 26 anys, nacionalitat romanesa i veí de Ginestar.

Imatge Mossos d'Esquadra

7 comentaris:

  1. Pot ser és el moment de començar a pensar sèriament en que s'ha convertit la terra en que vivim o ens ha vist néixer. Mentre una part important d’immigrants amb il•lusions i ganes de treballar, arribats la majoria per l'efecte crida del boom immobiliari, es veuen amb la situació de tornar als països d'origen per la continua degradació de les condicions de vida a la nostra terra, a Catalunya i a la resta de l’Estat; una petita part es dedica a delinquir amb el màxim risc de ser “mantinguts” per un sistema judicial i penitenciari deficient al 100%.

    Mentre que la nova generació d’ebrencs preparats amb hores d’estudi i ganes de treballar es veu obligada, ja no a marxar a les capitals com Tarragona o Barcelona, sinó a sortir arreu d’Europa o del món occidental seguim “fent veure que no veiem res”.

    Per això m’agradaria fer la següent reflexió: Pot ser és hora de canviar el sistema, vist que no ens porta a bon port; pot ser és hora de tractar als delinqüents com a tals, i vist que els recursos disponibles cada cop son més escassos ( sense parlar de la mala gestió d’aquest recursos), pot ser seria hora d’enviar a uns amb autobús, a uns altres amb ferri a la terra on van néixer. I el delinqüent que és “veí de tota la vida”, a netejat boscos!!! Que si no hi han diners per a segons quines feines necessàries sí que hi ha “ma d’obra mantinguda pels impostos que paguem (els que podem) religiosament”. Vist com va el sistema actual...tota innovació és poca.

    Salut i ànims!
    Un ebrenc a l’exili.

    ResponElimina
  2. Bárcenas seria " mà d'obra mantinguda " ?
    Ara, relacionar -sinó he entès malament- el fet que els joves ebrencs han de marxar fora amb el que costa el manteniment de delinqüents immigrants, ho trobo ridícul. Vist així, " al veí de tota la vida " també el podem enviar amb el mateix autobús o ferri i ens estalviem també el cost de l'estada a la presó. Això, o que els immigrants ( delinqüents ) vagin també a netejar el bosc.

    ResponElimina
  3. Benvolgut Jotabe, jo no veig el ridícul amb relacionar els costos per mantindre els immigrants delinqüents amb l’emigració de joves formats i li explicaré el per què.

    Des de un punt de vista de balances i gestió de recursos, si partim de la base que els diners disponibles per l’administració són finits, és a dir, tenen un valor concret, quants més recursos es destinin a processos judicials i estances penitenciàries menys recursos es dedicaran a fomentar la modernització del teixit industrial o la creació de noves places d’investigació capaces d’absorbir la mà d’obra qualificada que es veu obligada a emigrar a altres indrets per poder donar sortida a les seues inquietuds professionals, i que són a la fi les persones destinades a sostindre el que s’anomena estat del benestar.

    Per això defenso la tesis de que, parlant en termes macroeconòmics i de futur aquestes persones que basen la seua existència en delinquir, que delinqueixin però sense generar-nos un sobrecost extra, que amb prou feines en tenim per anar fent. Es a dir, si vostè ve de qualsevol indret del món i basa la seua existència en delinquir, el que hi ha que fer és invitar a aquesta persona a tornar-se’n d’allà on vingui. Ja que, per exemple, els recursos destinats als processos judicials i als manteniments penitenciaris fan que no sigui possible, per exemple, destinar diners per a innovar en el camp de l’energia eòlica, ja se sap que les terres de l’Ebre són terres de vent.

    I el que és “veí de tota la vida” com és responsabilitat nostra, si basa el seu model d’existència en delinquir, se l’ha d’invitar, per exemple, a agafar l’aixada i estar 8 h al dia treballant per al be comú de la societat, per veure si reflexiona sobre el seu mode de vida.

    I que consti, i hi vull ficar tota l’energia, que no estic parlant ni de racisme ni xenofòbia, ja que molts de nosaltres em emigrat o ens tocarà emigrar en un futur pròxim per poder treballar d’allò del que hem estudiat.

    I al senyor Bárcenas, en lloc d’acabar a una presó de luxe, si es que hi acaba, pot ser seria millor ficar-lo a agranar la gran via de Madrid 8 hores al dia. I així poquet a poquet aniríem evolucionant cap a una societat més conscient del que realment importa és el bé comú de les persones i la sostenibilitat de la pròpia societat.

    Salut i ànims!
    Un ebrenc a l’exili.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. No m'allargaré massa. El que no pots fer " hola adeu " és parlar del " bé comú de les persones " i, explícitament, fer distincions en funció de l'origen. No serà racisme ni xenofòbia però s'hi sembla bastant.
    Mentre ho acabes de reflexionar pensa que la presó està pensada com a privació de llibertat, i esta és la pena, no la de treballar. De fet, potser seria més lògic que fessin alguna aportació a la societat aquells aturats que cobren prestació ( del tipus que sigui ) que no pas els empresonats. Però insisteixo amb l'origen de la conversa: relacionar directament els costos de mantenir la població reclusa immigrant, les despeses per assistència lletrada gratuita i altres amb la falta de recursos en altres aspectes concrets de la generació de riquesa, sinó vols ridícul, ho trobo gratuït. Que et sembla si, posats a fer, ho relacionem amb les aportacions que fa l'administració a Càritas, per exemple, que algunes segur que acaben traslladant-se a persones d'estes abocades a " basar la seua existència en delinquir ". En fi.......... -

    ResponElimina
  6. No vull caure amb una batalla dialèctica, per què crec que els dos tenim raó a la nostra manera.

    L’únic que defenso és que en els últims anys, concretament des de l’entrada a l’Euro, farà uns 10 anys i el posterior boom immobiliari, a Espanya i per extensió a Catalunya pareix que s’hagi instaurat la filosofia “del no passa res, total per al que ens faran” d’uns certs col•lectius vaig el meu punt de vista perillosos, ja que no estem parlant de pares de família que delinqueixen puntualment per donar de menjar als fills, sinó que estem parlant de persones organitzades, armades i probablement amb uns certs coneixements d’utilització de la violència por ortodoxos.

    I el que dic és: per què he d’estar pagant via impostos directes o indirectes els costos associats a les activitats delictives que generen estos col•lectius en lloc d’estar destinant estos recursos a generar noves oportunitats i benestar social.

    No confondre-ho amb la gent honrada desfavorida que pels motius que siguin no tenen els recursos necessaris per sostenir-se ells mateixos i es veuen obligats a demanar ajuda pública o privada .

    I benvolgut Jotabe també t’agrairia una mica de reflexió de cara un futur no molt llunyà, què ens serà de nosaltres sinó comencem a debatre/decidir com administrem els cada vegada menys recursos dels que disposem.

    Salutacions,
    Un ebrenc a l’exili.

    ResponElimina
  7. hola adeu, potser sense massa raó, en cap moment pensava que estàvem parlant de grans i perillosos delinqüents, entre altres coses perquè estos -per ser-ne menys- el cost que generen deu ser irrisori. No obstant, si parlem d'estos, potser amb més motiu que compleixen aquí, amb les penes d'aquí i pel mal que han fet aquí. Per a bé i per a mal, extradir-los als seus respectius països pot no ser correcte. Que conste que desconec si les condemnes imposades aquí són traslladades tal qual a altres països que reben els delinqüents o son adaptades a les seues lleis.
    Fins una altra

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta