27 de febrer del 2013

'Maniobra bruta' d'Ercros traslladant la primera reunió sobre l'ERO aquest dijous a Madrid


FLIX (Ribera d'Ebre).- La primera reunió de la mesa negociadora de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) entre la direcció del grup Ercros i els sindicats no es farà a Barcelona el proper 4 de març, sinó aquest dijous, 28 de febrer, a Madrid. Així ho ha denunciat aquest vespre el regidor de Promoció Econòmica i Protecció Civil de Flix, Francesc Barbero, amb una piulada al seu compte de Twitter. "En una maniobra bruta més, Ercros avança la reunió de la mesa", ha lamentat Barbero, qui també és portaveu d'ERC a l'Ajuntment flixenc. En aquest sentit, des de Flix també han lamentat que Ercros aprofités les noves condicions -arran de la reforma laboral- per evitar la mediació de la Generalitat i registrar l'expedient a Madrid i no a Barcelona, ja que es tracta d'un ERO d'abast estatal.
De fet, l'Ajuntament de Flix i el comitè de treballadors de la fàbrica d'Ercros havien fet una crida a tota la població per participar en una concentració que havia de fer-se a Barcelona, tot coincidint amb l'inici de la negociació de l'ERO entre els sindicats i l'empresa. Per tant, també s'havia convocat una jornada de protesta en els comerços i les empreses de Flix, perquè baixessen la reixa i aturessen l'activitat del poble durant tot el dilluns per facilitar els desplaçaments dels veïns i veïnes fins a Barcelona. "Els negociadors han de notar l'alè de la gent de Flix i que és un problema que ens afecta a tots. Les fitxes de dòmino aniran caient", havia anunciat l'alcalde flixenc, Marc Mur.

D'altra banda, l'avançament de la reunió també suposa la segona plantada de la direcció d'Ercros al secretari d'Empresa i Ocupació, Ramon Bonastre, que havia citat l'empresa a una reunió aquest mateix dijous a Barcelona. Dimarts d'aquesta setmana, cap directiu d'Ercros va rebre Bonastre durant la seua visita a Flix. Per això, Bonastre havia enviat aquest dimarts una ''citació'' a la direcció d'Ercros per mantenir una reunió aquest dijous a la seu del Departament d'Empresa, per parlar sobre les possibilitats de trobar una solució el ''menys traumàtica possible'' pel tancament de la planta de Flix.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta