27 de febrer del 2013

Herrera (ICV) demana a Mas que Ercros modernitze la planta de clor de Flix en lloc de tancar-la



BARCELONA / FLIX.- El president d'Iniciativa per Catalunya, Joan Herrera, ha aprofitat aquest dimecres la sessió de control al Parlament per emplaçar el govern de la Generalitat a "exigir" a Ercros a mantenir la seua activitat industrial a Flix. "Com diuen a Flix, s'enduen la riquesa i deixen els residus tòxics", ha lamentat Herrera per rebutjar l'ERO anunciat pel grup Ercros. Segons el dirigent ecosocialista, quan les administracions van acordar la descontaminació del riu Ebre, ho van fer a canvi del manteniment dels llocs de treball a Flix. Segons Herrera, no es tracta d'actuar amb Ercros des de la condescendència, sinó d'aplicar la llei de Residus per obligar l'empresa a realitzar la restitució ambiental de les 30 hectàrees que a hores d'ara ocupa el polígon electroquímic de Flix, si finalment opta per tancar la planta de clor o hi deixa una presència clarament testimonial. Així, el president d'ICV ha remarcat que Ercros hauria d'invertir en la modernització de l'actual planta de clor -havia de tancar-la el 2018 per l'aplicació d'una normativa europea que prohibeix la utilització del mercuri en el procés de producció- en lloc d'invertir en els acomiadaments dels treballadors de Flix.


Vídeo ICV

3 comentaris:

  1. el procés de clor-sosa amb mercuri és molt antic, tant que a molts països ja no en queda cap de planta. al japó fa més de 40 anys que ho van prohibir per els incidient a la planta de Minamata http://ca.wikipedia.org/wiki/Malaltia_de_Minamata
    Amb ICV al govern, Flix ja feia anys que contaminava.

    ResponElimina
  2. Ningú - o casi- públicament, està disposat a parlar del que està disposat a acceptar, i ha acceptar el que ha acceptat ja durant anys, per tal de continuar menjar calent tots els dies. Tots pontifiquem, critiquem, quan no donem lliçons sobre lo diví i lo humà però ah, " amigo " quan mantenir determinades postures toca la butxaca i la pervivència...............humà.
    Vaig quedar bocabadat l'altre dia en escoltar el programa que van fer a la SER des de Flix sobre l'ero d'Ercros. Segons van dir un parell de persones que asseguraven era vox populi, a la comarca, hi han bidons enterrats amb residus tòxics. Suposo que de pareguda "qualitat" que dels que hi han al fons del pantà . Pos mol bé, potser valia més no saber-ho, ara. Suposo que qui ho va escoltar, i tingui els mitjans, ho investigarà.

    ResponElimina
  3. Va, que ningú se'n recorda de la contaminació de mercuri de fa uns anys?
    Tancar la fàbrica és "de cajón" ja que ERCROSS no vol saber res de renovacions. (quins collons d'empresa!)
    Altra cosa hagués sigut que, temps enrere, s'hagués pogut planificar alternatives, però, badant, badant, ens trobem amb lo que hi ha ara: "La putada enèsima de La Fàbrica".
    I recordem els index d'hexaclorobenzè en sang dels habitants del Flix, les seues casuístiques cancerígenes i tota la merda que hi ha deixat la puta fàbrica.
    I la que hi ha que treure encara, que ve reomplint els pressuposts de l'estat, any darrera any, permetent la gran estafa feta a les TE. Ni un duro ens cau, tot paper mullat! I massa merda que treure.
    Assassinat polític i econòmic a una ciutat

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta