26 de maig del 2013

La UGT de l'Ebre elegeix Wifredo Miró com a secretari general per cinquena vegada

TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha clausurat aquest dissabte el congrés de la UGT de les Terres de l'Ebre, en el qual s'ha reelegit, per cinquena vegada, Wifredó Miró com a secretari general territorial. També la nova comissió executiva, la primera que es crea sota la nova organització mancomunada aprovada pel sindicat. Hi han participat una seixantena de delegats, en un congrés que ha durat dos dies i que ha acabat aquest dissabte a l'Hotel Corona de Tortosa.

Per aquesta nova etapa, Miró marca entre els objectius del sindicat a l'Ebre més eficàcia en la gestió dels recursos, més agilitat en els serveis que s'ofereixen, i l'obertura a la societat, sobretot per als aturats i per a totes les organitzacions socials. "Han de ser saber que som gent de fiar i que volem treballar amb unitat amb tots els moviments socials i la resta de companys dels sindicats", ha apuntat Miró.

La UGT a les Terres de l'Ebre ha perdut uns 200 afiliats, i en té ara al voltant de 2.200. Miró s'ha emocionat en recordar que són moltes les persones que es veuen obligades a rescindir l'afiliació a causa de la situació econòmica personal que pateixen. "Hem parteix el cor quan un afiliat que porta 18 o 20 anys et diu que s'ha de donar de baixa perquè està a l'atur i no pot pagar", ha lamentat el secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre.

Crítica de Josep Maria Àlvarez a la nova llei estatal dels autònoms

Durant la seua estada a Tortosa, el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, ha afirmat que cap dels punts de la nova llei estatal dels autònoms serveix per millorar la seva vida laboral. Àlvarez considera que ni el temps per a la creació d'empreses, ni el pagament de l'IVA o dels deutes que inclou la nova normativa es poden aplicar. Segons el líder sindical, la normativa és una "pantomima" del govern de l'Estat que només generarà "frustració col·lectiva". Àlvarez també ha apostat perquè els sindicats treballin per "desprendre's" de les ajudes públiques que tantes crítiques els suposa.

Àlvarez ha qualificat la nova llei d'autònoms del govern espanyol de "pantomima" i "d'insuficient". "Es diu i no es fa", ha apuntat el secretari general de la UGT de Catalunya. Segons el líder sindical, els autònoms i emprenedors són conscients que la seva situació "difícil" seguirà igual i que "no s'han aprovat normatives que els ajudin a tenir una vida més fàcil a partir d'ara". "La gent ja comença a estar una mica tipa d'aquest govern que s'omple la boca parlant dels autònoms i els emprenedors i quan fa normes és una frustració col·lectiva perquè no hi ha eines ni instruments", ha afegit.

Per al secretari general de la UGT, el nou temps establert per constituir una nova empresa no és real perquè l'estat espanyol parla de les seves competències però no es té en compte la resta de les administracions. Tampoc pel que fa al pagament de l'IVA o dels deutes, creu que no servirà de res mentre no hi hagi sancions a la morositat. Àlvarez ha destacat que la llei és una "bona oportunitat" perquè la llei acabi sent "atractiva per als autònoms" a partir de les esmenes es podrà fer en alguns aspectes fonamentals de la normativa al Congrés dels Diputats.

Allunyar-se de les subvencions

Abans Àlvarez ha fet certa "autocrítica" i ha assegurat davant dels seus companys que els sindicats han de treballar en la línia de "desprendre's" de les subvencions i les ajudes de les administracions públiques que tantes crítiques els costen. "El moment que vivim ens exigeix anar desprenent-nos de tot això i dependre cada cop més de la quota dels afiliats i les afiliades i oferir serveis que s'hagin de pagar quan ho necessiten les treballadors". "La vida és així", ha afegit.

Via ACN (Anna Ferràs)

1 comentari:

  1. Cinc mandats, vint anys al front d'un sindicat, me sembla molt de temps i manca de previsió I7o voluntat per al relleu. De totes maneres felicitats als companys de la UGT.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta