28 de juny del 2013

Bel sosté que cal revisar les concessions d'aigua a la conca de l'Ebre per garantir el cabal ecològic



TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reiterat aquest divendres la seua "absoluta disconformitat" amb la proposta de cabal mediambiental que defensa el govern de l'Estat per al tram final del riu Ebre. A més, tal i com havia assenyalat aquest dimarts el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Bel també ha reclamat una revisió de les concessions per poder d'assolir un cabal suficient per garantir les necessitats de les Terres de l'Ebre, especialment del Delta.

Bel, que participarà dijous vinent a Saragossa en la reunió del Consell de l'Aigua sobre el projecte de nou Pla Hidrològic de Conca, ha recordat que la proposta de cabal que fa Madrid "surt d'allò que sobra una vegada descomptades les concessions actuals i les futures". Bel, però, també ha demanat "centrar els esforços en mantenir una posició unitària i no donar una imatge de discrepàncies en la qüestió de l'aigua". En aquest sentit, ha criticat les afirmacions realitzades recentment des de ICV contra el canal Xerta-Sénia, "una obra impulsada precisament des d'una conselleria dirigida per aquesta formació política".

 En aquesta línia, aquest divendres la portaveu i diputada d'ICV, Laia Ortiz, ha denunciat que el nou Pla Hidrològic Nacional (PHN) que està elaborant el govern espanyol no ha tingut en compte els informes mediambientals sobre els cabals ecològics. Per aquest motiu, la diputada escosocialista demanarà la compareixença del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, perquè expliqui, si s'acaba aprovant, perquè el PHN no complirà les recomanacions.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta