19 d’agost del 2013

Tapen una part de les restes arqueològiques aparegudes sota les escales de la catedral de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- La brigada d’obres de l’Ajuntament de Tortosa ha protegit amb una capa de ciment una part de les restes arqueològiques que hi ha sota les escales de l’entrada principal de la catedral. Aquestes restes es van descobrir el 2002, després de l’ensorrament de les antigues escales, i estaven a la vista des de la construcció de les noves escales, l’any 2010. Així, es considera que aquestes restes poden pertànyer a l’antiga catedral romànica consagrada al segle XII, i sobre la qual es va construir l’actual catedral gòtica. Ara fa tres anys, amb la reconstrucció de les escales, una part d’aquestes mateixes restes van quedar fora de la tanca que l’empresa Urcotex va instal·lar-hi per tapar el buit de sota de l’escalinata, fins que es puga fer l’accés frontal en el marc de les obres de la futura plaça de la catedral. La protecció evitarà el deteriorament de les restes i també possibles actes vandàlics.

2 comentaris:

  1. Pos quan les hagin de destapar no te dic lo deteriorament que faran....
    Ara bé, suposo que això del deteriorament em deu incloure ja que l'altre dia vaig gosar a tastar lo morter, per si es notava lo gust de calç. Lo del ciment porland o ràpid ja el conec prou. La veritat es que no tenien gust de res, devia ser la capa de merda protectora que deixen los mesos i anys.

    ResponElimina
  2. M'ho has tret de la boca......Si el que vagi a treure la capa de ciment el dia de demà, ataca amb el martell hidràulic a "saco".....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta