26 de setembre del 2013

Plena ocupació turística a la Terra Alta gràcies a la celebració del Gran Premi de Motociclisme a Alcanyís

GANDESA (Terra Alta).- Aquest cap de setmana se celebra la quarta edició del Gran Premi de Motociclisme de l'Aragó al circuit Motorland d'Alcanyís. Aquest esdeveniment, que atreu milers d'aficionats del món del motor, té una important repercussió en l'ocupació turística la Terra Alta, la comarca de catalana més propera al circuit i zona de pas a través de la carretera N-420 per a molts dels assistents a la prova del mundial de motos. A la meitat sud de la comarca, i sobretot als hotels i cases rurals dels municipis d'Arnes, Horta de Sant Joan, Bot, Gandesa i Batea el cartell de ple fa mesos que s'ha penjat. Bona part de la clientela són els staff dels equips que ja es deixen veure aquests dies i també molts aficionats.

La celebració del Gran Premi de Motociclisme d'Aragó ve fent un deixant de plena ocupació turística a la comarca de la Terra Alta des de l'any 2010, quan es va començar a celebrar al Motorland d'Alcanyís una de les proves del mundial de motos. "Hi ha molta més gent -a la comarca- i aquest flux genera turisme i que els hotels i restaurants s'omplin. Durant tota la setmana ja s'ha notat i s'han estat omplint tots els restaurants", ha explicat el president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz. "Ho hem d'aprofitar. Sens dubte hem d'aprofitar al màxim aquests esdeveniments", ha afegit.

Luz ha assegurat que l'edició d'aquest any ha suposat un punt d'inflexió a l'hora d'explotar les sinèrgies que fa temps es venen treballant entre les comarques de la Terra Alta i el Baix Ebre amb les comarques aragoneses veïnes del Matarranya i el Baix Aragó. Un exemple és la campanya de promoció que es fa aquests dies a la premsa local d'aquesta zona de les cinquenes Jornades Gastronòmiques del Corder que es celebren aquest mes d'octubre en una vintena de restaurants de la comarca terraltina. També des de 2011, Motorland facilita la promoció de la comarca i de tots els seus actius turístics, com el paisatge o la Via Verda, durant la celebració del Gran Premi.

Hotels a vessar El sector de l'hostaleria de la Terra Alta és un de més beneficiats per la celebració del Gran Premi d'Aragó. Els hotels de la comarca, sobretot els ubicats a la meitat sud, fa temps que han esgotat les reserves dels seus establiments per aquest proper cap de setmana. En general, com han explicat l'ACN des dels hotels Piqué de Gandesa, Antón de Batea, el Vilar Rural d'Arnes o Can Josep de Bot, la majoria dels clients repeteixen cada any. Els allotjaments s'omplen amb el personal dels staff dels equips de motos, el personal de seguretat, i també alguns aficionats.

"L'any passat ja vam tenir ple des de molt abans però enguany hauríem omplert tres hotels", ha destacat la propietària de l'Hotel Piqué de Gandesa, Inés Piqué. "Aquest és l'únic cap de setmana a l'any que pengem el cartell de 'complet'", han apuntat també des de l'Hostal Antón de Batea, on alguns dels aficionats que s'hi van allotjar l'any passat, aquest any ja no hi ha trobat places. Els aficionats, en general, es decanten més per les cases rurals on també asseguren que les reserves gairebé es tanquen d'un any per a l'altre.

A Alcanyís mentrestant es treballa per a la posada apunt de les instal·lacions on aquest divendres ja començaran a rugir els motors. Aquest dijous alguns dels pilots han participat en una cursa al circuit internacional de Karting Motorland. S'espera la visita de més de 100.000 persones fins diumenge.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta