26 de setembre del 2013

La Generalitat homenatja dissabte els soldats morts i desapareguts de la Batalla de l'Ebre

LA FATARELLA (Terra Alta).- La Generalitat ha organitzat per aquest dissabte un homenatge als soldats morts i desapareguts durant la Batalla de l'Ebre. El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, serà l'encarregat de presidir l'acte, al Memorial de les Camposines. El govern organitza cada any, des del del 2010, un homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l’Ebre. A més, enguany, l’acte coincideix amb la commemoració del 75è. aniversari de la Batalla.

L’acte, que començarà a les 12 del migdia, consisteix en la inauguració d’una placa amb els noms de quaranta soldats inscrits recentment en el Cens de Persones Desaparegudes, dels quals se sap o es pot suposar que van morir o desaparèixer en el transcurs de la Batalla de l’Ebre. Aquesta placa s’afegeix a les que ja hi ha al Memorial de les Camposines i eleva a 1.264 el nombre de noms inscrits en aquest espai memorial. L’homenatge es completarà amb una interpretació musical i una ofrena floral per part de les persones assistents.

El Memorial de les Camposines, situat als peus de l'ermita de Sant Bartomeu, va ser concebut com un monument a tots els combatents en la Batalla de l’Ebre. S’hi poden trobar les plaques que recullen els noms dels morts i desapareguts inscrits en el Cens de Persones Desaparegudes fins al moment i una ossera on es dipositen les restes no identificades de soldats que, encara avui dia, apareixen al territori.

Imatge Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta