3 de juny del 2010

Tortosa estalviarà mig milió retallant el salari als polítics i als treballadors municipals

Les mesures d'austeritat no afectaran les obres en curs.

Tortosa s'estreny el cinturó. L'Ajuntament aplicarà una sèrie de mesures d'estalvi amb què l'equip de govern calcula que retallarà fins a mig milió d'euros la despesa anual en salaris i retribucions. Així, l'Ajuntament abaixarà un 10% el salari de l'alcalde i de tots els regidors, però anirà més enllà i també reduirà un 25% l'aportació que reben els grups polítics.

«Els partits polítics també han de donar exemple, i la reducció de l'aportació municipal va en aquesta línia. Tant de bo aquest criteri pugui estendre's en altres administracions», va afirmar l'alcalde de Tortosa. Ferran Bel va fer públiques ahir les mesures d'estalvi que l'Ajuntament adoptarà després de la publicació del reial decret amb què el govern de l'Estat concreta la reducció dels salaris del personal de les administracions públiques. Segons Bel, la reducció del 10% que afectarà el sou dels càrrecs electes suposarà un estalvi anual de 48.106 euros, mentre que la rebaixa en l'aportació als partits polítics amb representació al consistori es traduirà en un estalvi anual de 15.504 euros. L'alcalde va assenyalar que l'estalvi total encara està per determinar, però que sumant també la reducció de sous del personal municipal podria assolir els 500.000 euros. «Les mesures no resoldran els problemes financers que té l'Ajuntament i encara menys els de l'Estat, però tenen un caràcter exemplificador», va dir l'alcalde.

Bel va remarcar que ja han mantingut diverses reunions amb el comitè d'empresa i amb la junta de personal de l'Ajuntament, i que a partir del juny les nòmines dels treballadors municipals reflectiran reduccions del 5% en els complements de destinació i en l'específic; d'entre el 0% i el 4,% en el sou base i en els complements per antiguitat, i d'entre el 0,3 i el 46% en les pagues extraordinàries, segons la categoria. En aquest sentit, l'estalvi anual per la retallada en els salaris dels treballadors de l'Ajuntament serà aproximadament de 400.000 euros. L'alcalde va afegir que l'Ajuntament té uns 300 treballadors, sense comptar l'escola taller, i va preferir no valorar si la plantilla està infradotada o sobredimensionada. Bel només va precisar que la plantilla encara està infradotada en l'àmbit de la policia local. «Hi ha altres serveis, que no concretaré, en què potser hi ha un excés de personal, però ja hem començar a recol·locar alguns treballadors», va concloure.

L'estalvi que es generarà amb la retallada en el sou dels treballadors ha de servir per eixugar el romanent negatiu de la tresoreria i l'endeutament municipal. En canvi, l'Ajuntament espera destinar l'estalvi en els sous polítics a projectes d'Acció Social. Finalment, Bel va garantir que no hi haurà una pujada d'impostos municipals, i que no perillen les obres que s'estan executant, les que estan en concurs, i les incloses en el pressupost. «Però si la situació no es corregeix, el 2011 tindrem problemes», va advertir.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 03-06-2010 Pàgina 6

2 comentaris:

  1. El més irònic de l'informació es que surten a donar-la els tres polítics que més cobren i diuen que fan un descompte del 10% a tots els regidors. Estan igual de contens els altres, que no estan a la foto, cobren molt menys, i als quals se'ls rebaixarà també un 10%?

    ResponElimina
  2. Kilt, tu saps el que son les matematiques ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta