25 d’octubre del 2013

Batea aprova fer una consulta pel centre de rehabilitació el 3 de novembre, mentre el govern defensa l'adjudicació 'per concurs públic'

BATEA (Terra Alta).- L'Ajuntament de Batea ha aprovat aquest divendres la celebració d'una consulta ciutadana el proper diumenge 3 de novembre, per preguntar als veïns del municipi si volen rebre el servei de rehabilitació al centre assistencial municipal o bé al centre de la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI. La polèmica naix de l'adjudicació a la Fundació Segle XXI d'aquest servei comarcal a través d'un concurs públic, en què només s'hi va presentar aquesta entitat. De fet, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha apuntat que no entén els motius d'aquesta consulta, si la Generalitat el que fa és vetllar perquè tots els habitants de la comarca tinguin garantit un servei de rehabilitació de qualitat.

En canvi, l'acalde de Batea, Joaquim Paladella, va afirmar aquesta setmana a Canal 21 Ebre que la Generalitat ha volgut afavorir la fundació privada perquè és molt propera a CiU, i que va pressionar Sagessa -qui gestiona el centre municipal- perquè no es presentés a un concurs públic que va ocultar al mateix Ajuntament.

En el ple d'aquest divendres al migdia, l'Ajuntament de Batea ha aprovat, amb set vots a favor, un en contra i dues abstencions, la celebració d'una consulta entre els veïns del poble, sobre quin és el centre on prefereixen rebre el servei de rehabilitació. La pregunta que es farà als bateans i bateanes és "On vol vostè anar a fer la rehabilitació?" i tindrà tres possibles respostes, "Al centre públic de l'Ajuntament", "Al centre privat", o l'abstenció.

Com ha defensat l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, el municipi ha de poder decidir on vol que se l'atengui. "Volem que es respecti el dret a decidir dels bateans, i que escullin per un lloc públic o un privat", ha dit l'alcalde. "Seria molt incoherent que la Generalitat que demana dia si, i dia també, que es respecti el dret a decidir, que ara no el respectés de la gent de Batea, però tot és possible", ha afegit.

Com ha reconegut Paladella, el debat per a l'aprovació d'aquest referèndum ha estat "molt carregat, tens i ple de malestar", perquè el consistori està avaluant la possibilitat que l'adjudicació a la Fundació Privada Terra Alta Segle XXI del servei de rehabilitació comarcal pugui estar vinculada a l'obertura de la nova residència d'avis. Aquest nou centre per a la gent gran està gestionat per Sagessa, empresa que fins ara oferia el servei de rehabilitació al centre mèdic públic de Batea a les persones que hi derivava l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre.

En canvi, acabat el programa, en el nou concurs públic per a l'adjudicació d'aquest servei a la Terra Alta que es va fer al mes de juny, només s'hi va presentar la Fundació Privada Segle XXI, també de Batea, que ja havia ofert aquest servei subcontractada per Sagessa, motiu pel qual, depenent dels casos, els pacients eren atesos al centre públic o bé al centre privat.

Com ha defensat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), "la Generalitat el que fa és vetllat perquè el servei es doni en les condicions en què s'ha atorgat per concurs públic", i ha rebutjat que es generi aquesta polèmica a Batea quan es tracta d'un servei comarcal que també afecta la resta de municipis. "El que em preocupa és que a la comarca hi hagi servei de rehabilitació, que la gent estigui ben atesa i tingui bon servei. És igual un lloc que a un altre perquè és un concurs públic que ha guanyat una empresa", ha apuntat.


1 comentari:

  1. Una suggerència Gustau. Pots posar dues, o tres més, les que puguis, noticies en capçalera. La veritat és que cada cop n'hi ha més, felicitats, i duen poc en el transcurs del dia. Gràcies!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta