19 de desembre del 2013

Daniel Rius expressa el seu neguit per la reforma 'recentralitzadora' del món local que prepara el govern de l’Estat



AMPOSTA (Montsià).- El gerent del Consell Comarcal del Montsià, Daniel Rius, s’ha mostrat aquest dijous molt crític amb la nova llei de reforma del món local que impulsa el govern de l’Estat. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Rius ha defensat la necessitat de preservar l’autonomia municipal i de garantir la igualtat de condicions en els serveis que reben els ciutadans. Segons ha dit, la reforma del món local té una visió "recentralitzadora" que atempta clarament contra l’autogovern de Catalunya, amb competències pròpies per ordenar el seu territori. A més, l’exregidor d’Amposta i expresident del Consell Comarcal del Montsià ha afirmat que la reforma que prepara el govern del PP grinyola perquè no té en compte els serveis compartits de manera òptima pels municipis. De fet, Rius ha afirmat que la mancomunitat de serveis -a través de la figura dels consells comarcals- és una manera de preservar l’autonomia dels municipis.

 En la mateixa línia, i basant-se en criteris de proximitat als ciutadans, Rius considera que hi ha competències com les d’ensenyament, plans de joventut o dels servei socials que no podrien ser assumides per les diputacions provincials. En aquest sentit, ha volgut diferenciar la realitat de Catalunya i el que passa en altres llocs de l’Estat. En canvi, Rius ha avalat la reforma dels consells comarcals que preveu la nova llei de la Generalitat. En qualsevol cas, ha afegit que amb les diverses reformes també caldrà deixar ben clar el marc competencial i el finançament de municipis i consells. Finalment, Rius ha apuntat que la possible divisió de Catalunya en vegueries no hauria de suposar la desaparició o assimilació dels consells comarcals.

1 comentari:

  1. ...bueno que los castellanos hagan lo que les salga de los..................(si lo pongo mister Guti, seguro que lo hace "sesurar"), pero como el resto sois lo suficientes inteligentes, ya lo entendeis..., los castellanos como estan abecerrados, pues precisan pastores para que los lleven de pastoreo, como nosotros dentro de poquisimo (mal que te pese Guti y cia.), seremos otra cosa, no nos ha de preocupar mucho, por cierto en Nacio Digital. cat; mister Putin ya mete con su exKGB las narices por el oeste europeo...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta