27 de desembre del 2013

La PDE convoca la dotzena assemblea del moviment l'11 de gener, mentre espera l'aprovació del pla de conca



TORTOSA (Baix Ebre).- Més de 200 persones s'han aplegat aquest divendres a la tarda a la plaça del Carrilet de Tortosa, tot responent a la crida feta per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) davant la imminent aprovació del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. Tot i que, finalment, el Consell de Ministres no l'ha inclòs a l'ordre del dia -malgrat que el ministre Arias Cañete ho havia anunciat aquest dijous-, la PDE ha decidit tirar pel dret. Així, finalment l'acte ha servit per convocar la dotzena assemblea general de la PDE pel proper dissabte 11 de gener a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. L'objectiu és sotmetre a aprovació una nova etapa de mobilitzacions socials però, sobretot, jurídiques, per aturar l'aplicació del Pla Hidrològic de l'Ebre.

La Plataforma s'ha pres com un "insult" que el govern espanyol anunciés aquest dijous que el Pla Hidrològic de l'Ebre s'aprovaria aquest divendres i que, finalment, no s'hagi fet. És per això que, farta d'ajornaments i estratègies, han decidit tirar endavant amb el seu pla de treball i convocar la dotzena assemblea del moviment social per començar, de nou, la lluita. Una lluita que segons la PDE se centrarà en tres fronts: el jurídic a l'Estat espanyol, el jurídic a Europa, i el social a les Terres de l'Ebre i península ibèrica.

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ha volgut deixar clar que el Pla Hidrològic de l'Ebre és un "problema mediambiental" a nivell europeu, perquè incompleix "manifestament" quatre directives europees. "Això no serà un passeig militar com pensava Cañete fa deu anys, i és una greu irresponsabilitat tirar endavant aquest pla sabent els entrebancs que els suposarà i que una part de la població afectada continuarem denunciant-ho allà on calgui", ha assegurat.

En aquest sentit, Tomàs ha afegit que no renunciaran en recórrer el Pla a l'Audiència Nacional, més enllà d'acudir a la justícia europea. "Ho tenim preparat per fer-ho", ha alertat. Sobre les sancions que haurà de pagar el govern espanyol per no tenir aprovats els plans de conca, ja que la moratòria expira la setmana vinent, el portaveu de la Plataforma ha deixat clar que no volen que s'hagin de pagar multes sinó que es canviï la política de gestió de l'aigua. "Ells no han entès la diferència que hi ha entre les conques del Tajo i Segura, i la de l'Ebre, i és que a l'Ebre hi ha un Delta i una gent que defensa el seu espai territorial, perquè pensem que aquest pla es pot fer sense tant de mal", ha manifestat.

Sobre la lluita que ara s'iniciï i la manca de diàleg del govern espanyol del PP, Tomàs ha assegurat que els hi "fot un pito" la majoria absoluta del PP perquè hi ha una normativa internacional que s'ha de respectar i que s'està incomplint.

A la concentració d'aquesta tarda a Tortosa, on s'han aplegat unes 200 persones, hi havia activistes però també representants territorials de partits polítics. L'acte ha estat breu i auster on els portaveus han anunciat la convocatòria de l'assemblea, s'ha tornat a dibuixar amb sal el nus, símbol de la lluita antitransvasament, i s'ha acabat amb el tradicional crit de 'Lo riu és vida, no al transvasament'.

Via ACN (Anna Mayor)
Vídeo Lluís Comí (PDE)

2 comentaris:

  1. Allí estarem!! Com fa 14 anys, front als totalitaris del PP i d'Arias Cañete!!

    ResponElimina
  2. I aquesta vegada que farà CiU ???

    I què votaran a Madrid al respecte ???

    Tornarem a parlar del transvasament franchute ???

    Misteris, misteris, com els de J.S. Arbó ....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta