23 de febrer del 2014

El portaveu de PxC a Tortosa, acusat pels Mossos per l'atac contra la nova mesquita de Tortosa i Roquetes


TORTOSA (Baix Ebre).- Cop d'efecte de Plataforma per Catalunya (PxC) per reactivar-se a Tortosa o maldecap per al seu portaveu, Jordi Casanova? Els Mossos d'Esquadra han acabat acusant el portaveu de PxC a la capital del Baix Ebre d'un delicte contra la llibertat de consciència i els sentiment religiosos, i duna falta de deslluïment de béns immobles.Tot plegat, com a conseqüència de la denúncia presentada per la comunitat musulmana de Tortosa i Roquetes després que, la matinada del dia 20 de febrer, aparegués al perímetre exterior de la nova mesquita una pintada amb el text "Ni moros, ni mesquites! Prou!". A més, davant del nou centre de culte, ubicat en una nau del polígon del Pla de l'Estació, també es van trobar trossos de cap de porc i restes de bacó fumat. Un acte vandàlic amb el que es pretenia rebentar la inauguració de la mesquita, un acte que es va fer divendres amb total normalitat.

Uns dies abans, el 18 de febrer, el grup municipal de PxC havia volgut denunciar públicament, a través d'un comunitat de premsa, que l'equip de govern havia instal·lat "un aparcament totalment gratuït" per a la comunitat musulmana al costat de la nova mesquita "il·legal". Segons PxC, aquesta actuació s'havia fet "amb diners públics de tots els tortosins". Un tema sensible, el de l'aparcament, just quan el govern de CiU acabava d'anunciar una campanya informativa prèvia a l'enduriment de les sancions contra els vehicles mal estacionats al municipi. "Mentre els tortosins han de pagar per aparcar en gairebé tota la ciutat, els immigrants tenen carta blanca i se'ls instal·la un aparcament gratuït al costat de la mesquita. Ni la Catedral de Tortosa disposa d'un aparcament per als fidels. És vergonyós, indignant, aberrant i delirant", afirmava el portaveu de PxC. Però més enllà d'això, PxC considerava que la mesquita era "il·legal" per no complir conceptes com la "insonorització del local",  i per no tenir un control de l'accés al local, ni serveis adaptats per a minusvàlids, ni una instal·lació elèctrica resistent als incendis.

D'altra banda, el mateix dia de la inauguració de la mesquita, el 21 de febrer a les 19.30 hores, el delegat territorial de PxC i regidor a Tortosa, Jordi Casanova, difonia un comunicat en què ell mateix informava que havia estat denunciat per la comunitat islàmica de Tortosa "per uns suposats actes de vandalisme" ocorreguts la nit anterior. "Uns suposats actes vandàlics que no han estat recollits per la premsa i que més enllà de la denúncia, sembla que solament existeixen en la ment malalta i obsessionada de la comunitat islàmica", afirmava el comunicat. La primera referència en un mitjà de comunicació del territori apareix gairebé 24 hores després, al diari digital Aguaita.cat a les 18.10 hores del dissabte, 22 de febrer.

En el seu comunicat, el regidor de PxC va voler deixar clar, també, que no tenia res a veure amb el actes. De fet, assegurava haver estat víctima d'una denúncia falsa. Però això no ha estat suficient per evitar que els Mossos d'Esquadra l'acabin encausant. El tema no apareix encara al web local de PxC, tot i que sí que hi apareix l'anunci del boicot del regidor tortosí a la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre per la incorporació d'actes independentistes en el programa oficial de l'EMD de Jesús.

Imatge Arxiu Marfanta.com

14 comentaris:

  1. ...hombre, para hacer un parking gratuito al lado de la catedral..., el monton de fincas a comprarse y derruirlas que se necesitaria para hacer un parking de estas caracteristicas, ademas siempre estaria ocupado por parte de los no feligreses de esa religion, no digo a cuatro metros, si son mas, pero en Remolins hay sitios para aparcar, como son los terrenos adyacentes al pabellon de la Fira, y en cuanto que hace el boicot a la Fira de Jesus, por las acciones independentistas..., ¡hombre!, lo que a estas alturas NO seria normal, que no se hicieran, lo malo son la gente ignorante que equivocadamente da su voto a estos grupos tan..." xenofogos " que imperan por toda Europa...

    ResponElimina
  2. La ignorancia és molt atrevida, Albertino. Suposo que x això tanta gent creu en amics imaginaris. LO dolent, que la seua estupida moral mos la volen impossar als demés. Jo ja fa molts anys que lluito contra les sectes, i multiplicar religions a casa meua no és cultura, sinó ignorància.

    ResponElimina
  3. ...toda religion... es el opio del pueblo... y es cierto, la casta sacerdotal de cualquier culto es quien mejor se lo monta, viven del chollo... pero es muy dificil que las relis desaparezcan, mientras hayan ignorantes..., por ejemplo lo tenemos en EEUU, ahora estan desplegando su "escudo de misiles", en los canales tematicos salen documentales de que por "fuera" de nuestro planeta, hay "visitantes", unos cientificos astronomos ingleses "detectaron" algo y avisaron a la ONU, de posibles visitas no deseables por nuestro planeta, un despliegue de escudo de misiles, ahora que el celebre y triste "Telon de Acero", ya no existe... ¿porque se despliega tanto? (en la peninsula nuestra van haver 4 barcos), si es por Korea del Norte, estan muy lejos..., hay cuadros, obras de arte que en una esquinita del cuadro hay pintado un objeto pequeñito que los entendidos dicen que es una nave y en aquel tiempo las naves solo estaban en la inteligencia del gran Leonardo da Vinci..., por otra parte cada vez hay mas arraigada la teoria de que la humanidad se creo por el descenso de otros seres inteligentes aqui en la Tierra y dejo algunos, que se procrearon y eccetera eccetera, pero los curitas nos dicen que fueron Adan y Eva, y lo mas infaltil que se hizo de barro y este barro se hizo materia organica y de aquella materia organica le sacaron una costilla para hacer "lo mas bonito de la creacion", o sea mas cachondeo imposible y si comparamos todas las razas que habitan este planeta, aun hay mas enredo, pero los curitas, nada que somos descendientes de Adan y Eva..., por eso todas las relis son una comida de coco que los ignorantes pagamos y la casta sacerdotal se lo come...

    ResponElimina
  4. Per cert, ja m'ha arribat informació de que en certes hores la gent no pot anar per la via verda pels colapses que causen estes bones persones. Personalment, la setmana passada, vaig tenir problemes per circular en bici a causa que esta gent anava pel cami como Pedro por su casa. Ni lo ring ring del claxon els feia apartar.
    Temps al temps...

    ResponElimina
  5. Sí, sí, i no et van pegar ni res " esta gent " ? . Jo de tu pegaria mitja volta quan en vegis més de quatre junts ( ja no dic res si són homes ) Ui, ui, ui........
    Pos quina classe de bicicleta portes que porta timbre i clàxon. Què és d'abans la guerra ?

    ResponElimina
  6. ...si caminan por carretera, igual los atropellan, y por la verde via, estan mas seguros, ademas ellos van a lo suyo, y cuando hay algo en la ciudad que reparten caramelos, van con unas volsas y pocos caramelos cogeremos nosotros...

    ResponElimina
  7. Si, me vaig comprar un timbre a una botiga de Tortosa. És obligat x si no ho sabies. Lo claxon és la meua mateixa veu demanant pas. Però bueno... I no, no penso pegar la volta x esta gent. Nomès faltaria. Lo que vull dir, és que fan los amos de la via verda i com vatros no teniu voluntat de ensenyar-lis una cosa que se diu convivència, així anem.
    Temps al temps...

    ResponElimina
  8. Bueno, en lo tema de convivencia tots tenim molt que apendre... Però no fiques en dubte lo que dic, xq no tinc cap motiu x no dir la veritat, i si veig que estic equivocat, no me costa gens rectificar.
    Molts cops la gent presumeix de persones. Però a l'hora de la veritat, la majoria s'amagen. No me passarà res x ajudar a algú que necessite ajuda, tant hi fa lo color. Al igual que tinc present gent de color més fosca que m'ha fet favors q segurament gent d'aquí no ho hagueren fet mai (no puc dir lo què, x aquí).
    Lo problema són les religions. Que manipulen i trasnformen les persones en gent irracional.

    ResponElimina
  9. Llavors, ignorant, de què parlem ? Què té a veure el que acanes d'escriure amb que una colla de persones vagin pel mig d'una sendera, un camí, una via verda o una carretera.....
    A mi, l'ultima vegada que em va passar una cosa semblant va ser amb dos persones del Reguers de tota la vida, anaven parlant amb tota la parsimònia una al costat de l'altra pel pont de l'estat i no em deixaven passar. Per favoooooooooooooooooooooooooooor ! T'ho juro, el fet, no em servirà mai per parlar malament de la gent del Reguers, ni tan sols dels europeus.

    ResponElimina
  10. Potser tens rao, he mesclat coses. No soc molt bo expresantme. Ara, en aixo dels del reguers no te referiras a mi..? Si vaig ser jo, de segur q no me vaig donar conte... Pero del reguers adoptat, eh! Jo de Tortosa city d tota la vida, lo q dormo mes amunt. On fa molt vent.

    ResponElimina
  11. Això sí, tampoc he tingut lo plaer de coneixet i no sé si mos hem crusat mai.

    ResponElimina
  12. Era una parella. Sé que són del Reguers i diria que ell, no erets tu; tampoc et conec, però crec que ets més jove.

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta