25 de febrer del 2014

L’arribada de ‘Iaia!’ a Tortosa serà un homenatge a Montserrat Carulla en el seu possible adéu definitiu als escenaris



TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa, Joaquim del Pino, ha afirmat aquest dimarts que la representació de l’obra ‘Iaia!’, prevista per al proper 16 de maig al teatre auditori Felip Pedrell, podria ser l’adéu definitiu de l’actriu Montserrat Carulla als escenaris. En declaracions a Canal 21 Ebre, Del Pino ha remarcat que hi ha moltes possibilitats que l’actuació de Tortosa siga la que tancarà la gira d’aquest muntatge teatral dirigit pel nét de l’actriu, Roger Peña, i per tant una oportunitat per acomiadar Carulla després d’una llarga trajectòria com a reina del teatre català. De fet, el regidor de Cultura ha destacat que l’auditori de Tortosa serà un bon lloc per retre homenatge amb Montserrat Carulla, que té arrels familiars al Mas de Barberans.

Del Pino ha posat l’arribada de la gira de ‘Iaia!’ com a exemple del tipus d’obres populars i de qualitat que volen programar a l’auditori Felip Pedrell. En aquest sentit, el regidor de Cultura ha fet un balanç positiu de les dades del 2013, quan el teatre auditori Felip Pedrell ha millorat els seus registres d’espectadors en un 31%, i els ingressos per venda d’entrades en un 41%. Unes dades més positives encara quan el creixement de públic al teatre de Tortosa contrasta amb la crisi que el sector pateix arreu del país, a causa de la pujada de l’IVA cultural fins al 21%. Així, Del Pino ha recordat que en el cas de Tortosa el preu de les entrades no s’ha apujat perquè el consistori ha assumit l’increment de l’IVA. Una altra dada positiva, segons Del Pino, és que el nombre d’entrades i per tant d’espectadors al cicle Diumenges en Família ha crescut un 75%.

En la mateixa entrevista, Del Pino ha explicat que volen seguir impulsant tant l’escola municipal de teatre com la companyia Lo Tat, així com potenciar la Mostra de Teatre Amateur de les Terres de l’Ebre. D’altra banda, el regidor de Cultura ha destacat les bones xifres de la biblioteca Marcel·lí Domingo i ha fet un balanç molt positiu del primer any de funcionament del nou Museu de Tortosa. Un espai que també organitzarà diverses activitats culturals, com un espectacle de titelles de Tirant Lo Blanch, el 30 de març, o una maridatge de vins amb música de Felip Pedrell, el 26 d’abril, a més de noves exposicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta