27 de maig del 2014

ERC de Tortosa presenta una moció per millorar la seguretat del pont de l'Estat



TORTOSA (Baix Ebre).- El grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Tortosa presentarà una moció al pròxim ple perquè millori la seguretat del pont de l'Estat. Els republicans creuen que cal un estudi integral de l'estat de l'estructura i de la seguretat de la principal via de comunicació entre el centre de la ciutat i el barri de Ferreries, i reclamen que la Generalitat hi participi cofinançant les millores. Per ERC, la Generalitat va traspassar la titularitat de la infraestructura a l'Ajuntament l'any 1994 sense que el pont complís amb les mínimes condicions de seguretat, per exemple, en el cas de les baranes.

En aquest sentit, en la moció ERC convida el consistori a iniciar converses amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per tal que en el termini de sis mesos elabori un estudi integral de l'estat de l'estructures i la seguretat del pont de l'Estat. El president de la secció local d'ERC a Tortosa, Marc Puigdomènech, ha afirmat que la Generalitat hauria de cofinançar la millora de la seguretat del pont de l'Estat de Tortosa per "lleialtat institucional" per no traspassar la infraestructura en condicions.

La proposta d'ERC detalla que el nou conveni entre les dos administracions hauria de contemplar la millora de la seguretat de les baranes del pont que, segons detallen els republicans, també van ser traspassades a l'Ajuntament sense haver estat adequades a la normativa vigent abans de transferir la normativa. Així mateix, ERC també demana que el nou conveni prevegi la millora dels accessos i, en particular, de les voreres, que hauran de ser més amples i comptar amb una superfície homogènia, segura i accessible. També inclou que es repinti el pont i s'estudiï la viabilitat d'ampliar l'espai per a vianants en un dels laterals, aprofitant la substitució de les baranes actuals.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta