19 de maig del 2014

Nova queixa de la Plataforma del Sénia a la Defensora del Poble per l'ocultació d'informació sobre el Castor


ALCANAR (Montsià).- La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha tramès una nova carta de queixa formal a la Defensora del Poble denunciant el "maltractament" al qual el Ministeri d'Indústria sotmet a la ciutadania i administracions locals del territori negant-los la informació sobre el projecte Castor. El moviment social, que s'oposa al magatzem de gas submarí, retreu al govern espanyol la manca de resposta a les reiterades peticions durant els últims anys dels informes tècnics, com el de l'Institut Geogràfic Nacional, aparegut la premsa recentment, o el de l'Institut Geològic i Miner, filtrat parcialment. "No es tracta de demanar cap favor, sinó d'exercir el nostre dret a saber la veritat", argumenten.

Segons puntualitza la Plataforma en la seva queixa, la manca de resposta del Ministeri vulnera les lleis que regulen els drets d'accés a la informació, a la participació pública i accés a la justícia en matèria ambiental, a més de les que fan referència a la transparència, accés a la informació pública i bon govern. "Fins a la data actual no s'ha rebut cap resposta pels qui, en teoria, són els nostres representants i han de vetllar pels interessos generals, els de tots, no els d'uns quants", sentencien.

També recorden que el projecte Castor afecta directament la ciutadania del territori del Sénia, després dels prop de 600 terratrèmols orginats per la injecció de gas al subsòl marí. En aquest sentit, deixen en mans de la Defensora les actuacions que consideri oportunes a emprendre per la "falta de transparencia de l'administració estatal".

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta