31 de juliol del 2014

Jordi Pujol reapareix amb un article sobre la creació del minitransvasament de l'Ebre a Tarragona

TORTOSA (Baix Ebre).- L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha reaparegut aquest dijous amb un article a la premsa sobre la gestació del projecte del minitransvasament d'aigua de l'Ebre al Camp de Tarragona. Gairebé una setmana després de la seua confessió de frau fiscal, Pujol hi apareix amb l'article 'Com es va gestar', en el suplement '25 anys de minitransvasament' que ha distribuït Diari de Tarragona. I és que Pujol va ser l'encarregat de prémer el botó de la planta potabilitzadora de l'Ampolla, el 31 de juliol de 1989, que obria l'aixeta de l'aigua de l'Ebre camí de Tarragona. Després de recordar la situació límit d'escassedat i de salinitat de l'aigua potable al Camp de Tarragona i el Baix Penedès, Pujol també rememora la visita que va fer-li l'any 1981 el tortosí Antonio Faura, diputat per la UCD al Congrés dels Diputats. Segons Pujol, Faura creia que es podria torbar "una solució que fos bona i acceptable pels regants i en general per les comarques de l'Ebre, i que permetés un transvasament limitat, és a dir, no un gran transvasament a totes les conques internes de Catalunya, sinó a les del sud, que eren les més afectades".

"Ell ho mateix ho defensaria a Madrid (en el seu partit i el Congrés), però el tema podria ser difícil i necessitaria un suport a fons de la Generalitat. Que, naturalment, va tenir d'una manera absoluta", hi afegeix Pujol. "Em fa goig poder dir que en Faura va actuar amb molt d'encert. Va entendre quanta aigua podrien cedir els regants sense perjudici pels seus conreus. Va entendre també quines compensacions se'ls podien donar per a les infraestructures del Delta i en general per al seu desenvolupament. Va dibuixar una proposta que podia satisfer la necessitat peremptòria d'aigua de bona part de les comarques tarragonines que pel volum, sistema de funcionament i compensacions fos útil a tothom. Amb garantia que el transvasament no aniria més enllà del límit de la província de Barcelona", destaca l'expresident en el mateix article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta