29 de juliol del 2014

Més d'un miler de persones visiten l'exposició d'escultures 'Llavor ebreca al Palau'


TORTOSA (Baix Ebre).- L’exposició 'Llavor ebrenca al palau. Patrimoni escultòric dels segles XIX i XX' va tancar portes aquest diumenge, 27 de juliol, amb un balanç molt positiu. Més d’un miler de persones han visitat la mostra que es va inaugurar el passat 27 de juny i que, durant els últims quatre dies, ha ampliat els horaris coincidint amb la Festa del Renaixement. Així, un dels dies que més visitants han passat per l’exposició ha estat aquest dissabte, 26 de juliol. També s’ha fet una important difusió a través de les xarxes socials, concretament s’ha creat una pàgina de Facebook, que en poques setmanes ha aconseguit 269 seguidors i un abast mitjà de més de 600 persones.

“Estem molt satisfets de la resposta del públic i del ressò que ha aconseguit l’exposició. Creiem que la informació sobre l’important patrimoni escultòric de les Terres de l’Ebre ha arribat a molta gent i aquest era el nostre objectiu principal”, ha explicat la comissària de 'Llavor ebrenca al palau', Núria Gil, doctora en Història de l’Art i professora de la Universitat Rovira i Virgili. “Creiem que ha estat interessant perquè ha servit per donar a conèixer una mica més l’important patrimoni cultural que tenim a les Terres de l’Ebre”, ha manifestat per la seua banda el director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé.

Organitzada pels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre com l’acte central del Departament per commemorar el Tricentenari a l’Ebre, l’exposició ha estat instal·lada al Palau Oliver de Boteller de Tortosa i ha reunit en un mateix espai una quarantena de peces (escultures, dibuixos, pintures, gravats) de catorze artistes ebrencs dels segles XIX i XX, entre els quals hi ha Agustí Querol, Inocenci Soriano-Montagut, Julio Antonio, Santiago Costa o Víctor Cerveto. Tots ells són autors que es van formar i germinar a l’Ebre, però que van triomfar fora i que actualment compten amb un reconegut prestigi nacional i internacional i algunes de les seues obres es conserven i s’exposen als principals museus de l’Estat, del continent europeu i del món.

L’exposició ha estat possible gràcies a la implicació de moltes institucions com els ajuntaments de Tortosa, Amposta i Móra d’Ebre, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el de Tortosa i el de les Terres de l’Ebre i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, a Tortosa. A més d’un col·leccionista privat que ha cedit algunes de les peces exposades. Ara, una vegada desmantellada la mostra, la comissària ha obert converses amb d’altres institucions de Catalunya i de fora perquè l’exposició es pugui traslladar a d’altres llocs. La mateixa comissària apunta que també seria interessant anar més enllà i organitzar una exposició monogràfica sobre Agustí Querol a la seua ciutat natal, Tortosa.

Imatge Sirga Comunicació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta