19 d’agost del 2014

Comencen a abastir amb camions cisterna els tres municipis afectats per les algues del pantà de Riba-roja


BATEA (Terra Alta).- Aquest dilluns al vespre s'ha començat a abastir amb camions cisterna el dipòsit que subministra aigua als pobles de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca, amb la previsió d'aportar-hi un màxim de 600 metres cúbics diaris. El sistema es mantindrà almenys fins dimecres a la tarda, quan està previst que es coneguin els resultats de l'anàlisi feta a les algues aparegudes aquest diumenge al pantà de Riba-roja. La Generalitat fa una crida als veïns perquè racionin al màxim el consum d'aigua a la zona, mentre que les restriccions s'han aixecat als municipis que capten aigües avall del pantà de Riba-roja. Protecció Civil manté activat en fase d'alerta el pla Procicat.

Ni regar jardins, ni omplir piscines, ni rentar els cotxes. Aquestes són algunes de les restriccions que la Generalitat ha recordat a la ciutadania de La Pobla de Massaluca, Batea i Vilalba dels Arcs que durant els pròxims dos dies hauran de complir. "Tindran aigua de qualitat per totes les necessitats però recordem que encara que s'ha de fer un ús racional sempre, ara cal utilitzar l'aigua per quan sigui estrictament necessari", ha manifestat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en una roda de premsa convocada de forma urgent aquest vespre.

L'àrea afectada per les restriccions abasteix unes 3.000 persones que capten l'aigua d'un únic punt de l'embassament del pantà de Riba-roja d'Ebre. El subministrament alternatiu s'ha iniciat aquest dilluns al vespre amb dos camions cisterna que s'omplen amb aigua de la planta potabilitzadora que el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) té a l'Ampolla (Baix Ebre) i que l'aboquen al dipòsit que hi ha a La Pobla de Massaluca i que distribueix als tres municipis de la mancomunitat Poviba, que engloba els tres municipis afectats. Està previst que aquest dimarts al matí s'incorporen dos camions més i s'ha dissenyat un pla per abastir un màxim de 600 metres cúbics diaris, que és el consum habitual dels tres municipis. "Amb les restriccions d'aigua que s'han previst no hauríem d'arribar a aquesta punta màxima", ha explicat Pallarès.

El delegat ha confirmat que aquest abastament alternatiu es mantindrà fins, com a mínim, el dimecres a la tarda quan es tindran els resultats de les analítiques de les algues trobades al punt de captació que aquests municipis tenen a l'embassament de Riba-roja. "Quan aquest tipus d'algues es podreixen poden generar alguna toxina i com a mesura preventiva s'ha decidit tallar el subministrament i no restablir-lo fins a tenir plenes garanties", ha explicat el delegat.

Aquests tres municipis de la Terra Alta són els únics que mantenen la restricció d'aigua, ja que a migdia s'han aixecat la dels municipis aigües avall del pantà, i aquesta mateixa tarda també el municipi de Riba-roja ha recuperat la normalitat. Aquest dimarts al matí, des de l'Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE), juntament amb la CHE, Endesa, i l'ACA, s'encarregaran de netejar la petita taca que encara queda amb restes de les algues a l'embassament.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta