4 d’agost del 2014

L'Associació d'Afectats de la Cooperativa de l'Aldea tornarà a rebutjar aquest dilluns els comptes de l'entitat


L'ALDEA (Baix Ebre).- En una assemblea celebrada divendres a la nit, els socis afectats de la cooperativa de l'Aldea van acordar per majoria que votarien 'no' una altra vegada als comptes. Així ho ha explicat el president de l'Associació d'Afectats de la Cooperativa de l'Aldea, Jordi Gas, que ha plantejat també l'opció de demanar la liquidació de l'entitat o la impugnació de l'assemblea. La presidenta del consell rector de l'entitat, Montse Llosa, ha exposat: "Si ens diuen que no als comptes vol dir que ens diuen que no a nosaltres, i entendrem que hem de deixar el que estem fent". Tot i això, ha assegurat que té "confiança i esperança" que la gent anirà a l'assemblea d'aquest dilluns a la nit i "donarà temps" per redreçar la situació.

El passat 7 de juliol, i després que el 20 de juny l'assemblea rebutgés els comptes del 2013, la junta de la cooperativa va marcar-se el termini d'un any per intentar resoldre els problemes econòmics que arrossega l'entitat, en concurs de creditors des del 2012. Això, sempre que els socis donin suport als actuals gestors, tal com ha apuntat Llosa. Per tot plegat, aquest dilluns es farà una nova assemblea, per la qual la presidenta ha fet una crida a la participació. "Hi ha més de 300 convocats", ha explicat, i espera que hi vagin "250, o 200, però no 100, que no són representatius". A la del 20 de juny hi van assistir més d'un centenar de socis.

En aquest sentit, la presidenta ha deixat clar que creu que "l'única esperança" que tenen des de la junta és mantenir la cooperativa en funcionament. "Si està oberta pot haver-hi una empresa que la vulgui comprar, que la Generalitat doni ajuts...", ha detallat. D'aquesta manera volen intentar convèncer els socis que encara es poden recuperar els 4,5 milions d'euros que 300 impositors tenen bloquejats, "donant temps al procés judicial". Amb la liquidació, en canvi, Llosa ha declarat que "uns es quedaran amb el botí i la resta hauran d'esperar les resolucions".

La presidenta també ha volgut matisar que les pèrdues dels comptes del 2013 no són del 600.000 euros, sinó de 110.000. El consell rector addueix no es van deure estrictament a l'activitat agrícola sinó a les amortitzacions pendents -200.000 euros cada any- i a la venda, per part de Bankia, d'un paquet de productes financers per valor 1,2 milions d'euros per liquidar deutes pendents -i que va suposar unes pèrdues de 300.000 euros per a l'entitat-. Malgrat això, les condicions de la producció i exportació agràries aquesta campanya han empitjorat després d'un hivern poc fred, i aquestes xifres poden encara engrandir-se. En total, la cooperativa acumula, a hores d'ara i segons la presidenta, un deute de 6,2 milions d'euros.

Des de l'Associació d'Afectats, Jordi Gas ha assegurat que "ens ratificarem i votarem en contra perquè no estem d'acord que hi hagi pèrdues". També ha avançat que els seus advocats estan estudiant la millor opció entre demanar la liquidació de la cooperativa o la impugnació de l'assemblea. "No és lògic", ha dit, "que si ja es va votar, que tornin a fer la mateixa votació amb els mateixos punts de l'ordre del dia". Tot i això, Gas ha avançat que, si finalment no s'aproven els comptes, el més provable és que la cooperativa es vegi abocada a la liquidació.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta