19 d’agost del 2014

Manel, Crator, La Reina del BlackJack, El Son de la Chama, Gipsy Latin i Germà Negre, concerts de la Cinta 2014


TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor de Festes de Tortosa, Domingo Tomàs, ha presentat aquest dimarts el programa de la Cinta 2014, que enguany serà del 4 al 8 de setembre. Un programa en què destaca el concert gratuït que el grup Manel farà la nit divendres, 5 de setembre, al passeig central del parc municipal Teodor González. El concert començarà a les dotze de la nit, i serà l’última actuació que els Manel faran enguany a la demarcació de Tarragona. Els Manel hi repassaran els temes del seu darrer treball, ‘Atletes, baixin de l’escenari’, després d’un centenar de concerts amb el que ha estat el disc d’or més fulgurant de la història del pop cantat en català. En realitat, serà la segona vegada que els Manel actuen a Tortosa, ja que la banda barcelonina va tocar a les festes de la Cinta del 2009, en un concert de pagament a l’auditori just l’any en què van revolucionar el pop català amb ‘Els millors professors europeus’. Tomàs ha destacat que el concert estel·lar dels Manel servirà per atraure públic de totes les edats al parc de Tortosa.

La mateixa nit, en acabar el concert de Manel, també hi actuaran els Crator. La banda de Deltebre presentarà el seu nou disc, titulat ‘Cendres d’un món perfecte’. La programació de concerts de les festes de la Cinta es completarà la nit del diumenge, 7 de setembre, amb la presentació del concurs EbreMusik. En aquesta ocasió, hi actuaran els tarragonins El Son de la Chama, els riberencs La Reina del BlackJack i els tortosins Gipsy Latin. A banda, la nit del 8 de setembre hi haurà un final de festa amb música d’arrel, de la mà de la banda de dancing folk Germà Negre. Finalment, les nits de ball al recinte de l’auditori comptaran amb les orquestres Maravella (el dijous, 4 de setembre, amb el Ball de la Reina), Pensylvania (el divendres, 5 de setembre) i Nueva Alaska (el diumenge, 7 de setembre, amb el ball de les pubilletes).

Enguany, les festes de la Cinta tindran un pressupost de 175.000 euros, i un programa amb unes 130 activitats. Tomàs ha volgut remarcar que el model de festes de cinc dies està plenament consolidat, amb un programa que combina els actes religiosos i més tradicionals amb els institucionals i les activitats culturals, infantils, socials, esportives i de caràcter benèfic. El regidor de Festes ha remarcat el ban cavalcada del dissabte al matí, amb el seguici festiu, els carros enramats i la rondalla de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. També ha anunciat que a l’Ofrena de Flors i Fruits a la Verge de la Cinta hi participarà la banda de música de la Policia Muntada de Barcelona. El divendres es farà el XXXI Correfoc de les Terres de l’Ebre, i el dissabte a la nit, el monumental Castell de Focs d’Artifici de la Cinta 2014. Les festes es tancaran el 8 de setembre també amb olor de pólvora, ja que hi haurà una Tronada Final de Festa al passeig de Ribera.

1 comentari:

  1. Unes Festes Majors per marxar de vacances a Andorra ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta