18 d’agost del 2014

Protecció Civil recomana preventivament no banyar-se ni pescar al pantà de Riba-roja


RIBA-ROJA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Protecció Civil ha ampliat a més municipis la informació pel tall de subministrament per la taca de color blavós apareguda aquest diumenge a l'embassament de Riba-roja d'Ebre. Així, mentre Riba-roja d'Ebre, Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca estan afectats per la restricció d'abastir-se del pantà, Protecció Civil també ha informat de l'episodi, sense restriccions d'aigua, als pobles de Flix, Ascó, Vinebre, Garcia, Móra d'Ebre, la Fatarella i la Torre de l'Espanyol.

Les primeres analítiques apunten que l'origen de la taca podria ser un bloom d'algues, és a dir, un increment ràpid i acumulació de la població de microalgues en fermentació. Protecció Civil ha recomanat preventivament a la població que no es banye ni pesque al pantà de Riba-roja d'Ebre fins al resultat definitiu de la taca. De fet, també ha difós una imatge del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) en què es poden veure les microalgues en procés de fermentació activa.

Per la seua banda, la Generalitat confia restablir la normalitat al llarg d'aquest dilluns. A l'espera dels resultats definitius, les primeres analítiques fetes d'urgència pel CAT indiquen que l'origen de la taca serien unes microalgues en descomposició. L'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre reclama que es faci un estudi a fons de l'estat de l'embassament.

Imatge Protecció Civil, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta