1 d’octubre del 2014

Ònnium Cultural dóna un missatge de tranquil·litat als alcaldes ebrencs que avalen el 9N



TORTOSA (Baix Ebre).- El vocal de la junta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Aitor Pérez Codorniu, ha fet aquest dimecres una valoració molt positiva de l’inici de la campanya ‘Ara és l’hora’ al territori, per la resposta massiva de la gent coincidint amb les protestes contra la suspensió cautelar de la consulta del 9 de novembre. En la mateixa línia, el politòleg ha assegurat que els alcaldes dels 48 ajuntaments de l’Ebre que han donat suport al 9N no han de tenir por a una possible inhabilitació. I és que les mocions, que són polítiques i no necessàriament tenen conseqüències jurídiques, es van aprovar abans de la suspensió per part del Tribunal Constitucional.

D’altra banda, Pérez Codorniu ha explicat que la campanya ‘Ara és l’hora’ està dissenyada per funcionar fins dos dies abans del 9 de novembre. De fet, el vocal d’Òmnium a l’Ebre ha remarcat que encara confien en poder votar a la consulta, tot i que estiga suspesa pel Tribunal Constitucional. El politòleg ha recordat que la Generalitat té capacitat per celebrar la consulta, amb el suport dels ajuntaments que han aprovat mocions a favor del 9N. Però ha advertit que el principal obstacle a superar són les pressions de la maquinària de l’Estat espanyol al cos de funcionaris.

De fet, Pérez Codorniu ha remarcat que ara hi ha hagut molta gent que ha decidit mobilitzar-se com a resposta a la decisió del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, el politòleg ha destacat que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han tingut la valentia d’unir-se i d’avançar uns dies la campanya que tenien prevista iniciar el proper cap de setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta