1 de desembre de 2014

La llevantada afavorirà aquesta setmana les captures de llagostins al DeltaSANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- Quan falta menys d'un mes per Nadal, els pescadors del delta de l'Ebre inicien un ritme de treball frenètic per servir peix i crustacis que arribin a totes les taules durant les festes. La llevantada d'aquests dies, que ha remogut el mar, afavorirà que els propers dies augmentin les captures, tal i com ha apuntat el president de la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), Eusebi Rosales. La previsió és que entre novembre i desembre arribin al nivell de l'any passat, uns 15.000 quilos de llagostí. Un producte que ara es paga a uns 18 euros el quilo. Pel que fa al peix, Rosales ha celebrat que el preu hagi pujat 20 cèntims respecte el 2013, amb 4,40 euros per quilo de mitjana.

Rosales ha detallat que està fent el temps "idoni" per capturar molts llagostins, i ha avançat que esperen arribar als 33.000 quilos que van recollir en tot l'any passat -la meitat només al novembre i desembre-. "Dilluns o dimarts, quan el mar es quedi en calma" després de l'episodi de llevant, ha explicat, "està tot remogut " i és el millor moment per agafar llagostins.

Per ara, el preu d'aquest crustaci ronda els 18 euros per quilo. Si aquests propers dies se'n capturen molts, però, l'import baixarà, i de cara a Nadal tornarà a pujar, ha dit Rosales. Referent als clients, el president ha comentat que gran part es destina a petits propietaris de peixateries de pobles del territori, encara que també en distribueix a Madrid, Barcelona o València.

Pel que fa al peix, en aquesta època acostumen a pescar galera, lluç, dorada o llenguado, uns producte que enguany s'estan venent, de mitjana, 20 cèntims més cars per quilo, a una mitjana de 4,40 euros. Una situació que Rosales ha celebrat, perquè amb menys captures aconsegueixen una facturació més gran.

El president ha recordat també que, fa uns anys, quan arribava Nadal els preus es disparaven molt, i el quilo de llagostins podia arribar a pagar-se a 20.000 pessetes -uns 120 euros-. "Ara no", ha relatat, "va una mica més car del normal" però sense arribar a aquells extrems.

Finalment, Rosales ha lamentat que, actualment, fins només uns dies abans de Nadal la gent no compra, mentre que fa uns anys la majoria de persones adquirien els productes amb molta més antelació.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta