9 d’abril del 2015

Alfara de Carles convocarà una consulta ciutadana per defensar les ramaderies i les festes amb bous



ALFARA DE CARLES (Baix Ebre).- L’alcalde d’Alfara de Carles, Josep Mas, ha anunciat aquest dijous que el seu poble acudirà en bloc a la manifestació que l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre ha convocat per al proper 19 d’abril a Amposta. Mas ha explicat que s’estan organitzant per anar-hi tots junts, i que intentaran que durant la manifestació es puga visualitzar clarament quin és el sentiment de la gent d’Alfara de Carles en defensa de les ramaderies i de la tradició dels bous. Mas ha lamentat que el Parlament, amb la votació del 5 de març que va impedir la legalització dels temptejos amb turistes, no va respectar el dret a decidir d’Alfara de Carles ni del conjunt del Baix Ebre, tenint en compte que el Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció per defensar les ramaderies. De fet, l’alcalde també ha confirmat que volen convocar una consulta ciutadana per reivindicar l’activitat de les ramaderies i la celebració de les festes amb bous. Mas ha dit que encara no tenen decidida ni la pregunta ni la data de la consulta, però ha assenyalat que l’objectiu és deixar ben clara la posició d’Alfara de Carles a favor dels bous.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Mas no ha amagat la seua decepció i el profund malestar de les ramaderies i dels afeccionats del territori, després que el Parlament rebutgés la proposta del PSC amb els vots de CiU i d’ERC. De fet, ha recordat que CiU va retirar a última hora una esmena idèntica a la llei d’acompanyament del pressupost, tot i que tenia el compromís de resoldre el problema. L’alcalde fins i tot ha ironitzat amb la possibilitat de demanar la separació de Catalunya i de marxar a l’Aragó, tenint en compte que Alfara de Carles limita amb Beseit.

L’alcalde d’Alfara de Carles ha detallat que la Delegació del Govern continua treballant per trobar una solució legal als temptejos per a turistes, necessaris per garantir la supervivència de les ramaderies. Però Mas ha remarcat que serà complicat fer-ho a través de la reforma de la llei d’espectacles, ja que a Barcelona falta voluntat política i els partits tornaran a fallar-los si reben de nou la pressió dels antitaurins. De la mateixa manera, l’alcalde ha dit que el delegat hauria de fer més força per acabar de convèncer el govern de CiU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta