1 de març del 2008

ERC de l'Ebre veu la venda d'aigua de Tarragona com un mal menor

La secretària d'organització política de la federació de l'Ebre d'ERC, Marta Cid, va valorar ahir que l'enviament d'aigua dels pous de Tarragona, en vaixell, a l'àrea metropolitana de Barcelona és una mesura «puntual», que potser no arribarà a produir-se. Segons Cid, només s'enviarà aigua en cas d'extrema necessitat per la sequera, tot i que si hi ha una emergència potser no és necessari, «perquè ja podria estar en funcionament la dessalinitzadora del Prat». En una reunió recent, la federació de l'Ebre d'ERC ha donat per bones les explicacions del regidor republicà de Tarragona, Sergi de los Ríos. «L'Ajuntament de Tarragona considera que és millor recórrer als aqüífers que agafar l'aigua del minitransvasament o fer una interconnexió de xarxes permanent», va explicar Cid, que va afegir que ERC no tenia previst presentar cap tipus de moció sobre aquest tema a l'Ajuntament ampostí. «Tot això ens demostra que el que s'ha de fer és planificar la gestió hídrica basant-nos en la nova cultura de l'aigua», va afirmar. Amb tot, Cid va advertir dels possibles enfrontaments que poden generar els missatges «catastrofistes» sobre territoris amb aigua i territoris deficitaris.

El Punt (1-Març-2008)

El tema a la blocosfera ebrenca
-
El consorcio (Emili Nieto)
-La campanya electoral i l'etern debat de l'aigua (Joan Sabaté)
-
L'aigua de Tarragona (Manel Zaera)
-
Tarragona guanya diners amb l'aigua de l'Ebre (Emili Nieto)
-
Tarragona vendrà aigua a Barcelona (La Via Augusta)
-
Quanta aigua es perd per la xarxa? (Felip Monclús)

30 comentaris:

  1. Per què ningú es pregunta com és que a Tarragona tenen uns aqüifers sanejats per poder vendre's l'aigua a Tarragona? No ens haurien de plantejar, ja, si som realment defensors de la Nova Cultura de l'Aigua, si el minitransvasament a Tarragona ha de continuar?
    Per cert, quina buidor argumentativa la d'ERC: com que ho ha dit Sergi de los Ríos ho acceptem. Que no és evident que ells poden vendre's l'aigua perque tenen l'aigua del ministransvasament? Per cert, és normal, que s'accepti per un partit del territori aquesta situació sense fer cap reflexió sobre el que està passant amb les pèrdues de la canonada que porta l'aigua a Barcelona?

    ResponElimina
  2. Suposo que els aquifers sanejats, fa temps que ho estan veient que e'staven "sanejant"(no serà que de sobte han destapat un pou i han vist un milagro?!); només esperem que durant el mateix period de temps, també han estat "treballant" en com reduir el mini (ehm, ehm) transvasament per la mateixa cantitat d'aigua que han "trobat".

    Val, acceptarem que lo del barco es la ultima opció de una llarga llista de opcions com diuen, i que potser mai arribarà a passar ..... pero si passa, es bona la broma!

    Lo meu vei em va dir que volia anar més rapid que jo i li vaig vendre el meu cotxe per 5 dollars, i ara jo vaig a peu. Ara resulta que el vei de més a baix vol anar més rapid que tots dos, i ell li ha venut el cotxe per 100 dollars. Jo, que faig? (a banda de no fiar-me d'ells i anar a peu)

    ResponElimina
  3. Bromes a banda, el fondo de les noticies del "barco" és bona. Vol dir que si tornen a tenir aigua propia, podrem anar "tancant" l'aixeta.
    Passades les eleccions (o abans per mi), se podrà parlar de exactament quant d'aigua han recuperat/estalviat, i quina proporció del transvasament ho representa, i un calendari pel tancament progressiu d'aixo ?

    ResponElimina
  4. Ja deia jo que estos d'ERC quan Montilla toque el pito ja no seran tant "desacomplexadament"antitransvasistes com ja no ho són independentistes

    ResponElimina
  5. Tots a fer punyetes. Voto en blanc. Ja sé que és inútil, però...

    ResponElimina
  6. Mal menor ?

    Cid,va afegir que ERC no tenia previst presentar cap tipus de moció sobre aquest tema.

    MENTIDES
    Que mentir és l’esport nacional no hi ha cap dubte. Les mentides ens envolten per tot arreu. Per dalt, per baix, de lluny les veus i de prop t'envolten. Una muntanya de mentides ofega la política nacional, els que es manifesten mentint i els que menteixen en contestar-los, amb banderes de mentida els primers i amb mentides per bandera els segons. Una mentida gegant està suspesa a sobre tots els nostres caps
    Ja estem aclimatats a la mentida, són molts que la compren feta. Avui ni la veritat no és certa. La majoria prefereix una mentida empaquetada en paper cel•lofan vermell, que una veritat crua.

    ResponElimina
  7. Pos que la pressenti la Sra. Lizarraga, que es regidora de l´Ajuntament Amposti, ó no ?

    ResponElimina
  8. Voteu en blanc els hem de castigar. Les enquestes estan donant un 6% de vot en blanc.Esta vegada es notarà molt i es veurà que estem farts.

    ResponElimina
  9. La de la foto és la real o la del museu de cera?

    ResponElimina
  10. Esta doneta pensa que tot és justificable.
    Una altra pobra en nova cultura de l'aigua.
    Saps el que és una conca guaperes?
    Eteu tots empeltats del mal dolent de l'hipocresia!

    ResponElimina
  11. Això ja és patètic. Me pareix que acabaré votant al PP, només perquè és l'únic que diu la veritat del que pensa fer. Els altres fan exactament el mateix, però d'amagat. Almenys contra aquell, com que venia de cara, vaig poder manifestar-me i dir el que pensava. Els actuals són com el càncer: ara que si Xerta-Sénia, ara que si vaixells-urgents,..., però al final morir i amb més dolor.

    ResponElimina
  12. Si qualsevol de les coses que diuen els de ERC ho diuen els de CIU tenim manifestacions i declaracions a totes hores.
    Ara com son ells els que ho diuen i el fonamental es mantenir la poltrona, no s'ha de fer res, que ofengi al senyor montilla, i si mentres l'ebre es pot passar a peu, mira no passa res, al menys el sou el seguiran tenint...

    ResponElimina
  13. precissament per tot plegat, de votar algu, el mes coherent, per mi, es fer-ho pel posibilisme. Llun dels encara ( fins quant?)inmadurs i de les criaturades d'ERC, de les volades de colom d'ICV i dels interclassistes de CiU. pel demes, PP?, Ciutadans?. No gracies.

    ResponElimina
  14. A l'útim anònim, als sociates tampoc els votarem. VOTAREM EN BLANC

    ResponElimina
  15. Al Senat també ?

    ResponElimina
  16. Al senat 3 però cadascun d'una llista

    ResponElimina
  17. 7:41, soc 5:07, tampoc em semblaria malament que hi hagues un 80% de vots en blanc. Sembla contradictori pero no ho es.

    ResponElimina
  18. 80% dels vots en blanc ?

    Que voleu acabar amb tots els detergents líquids del mercat per a rentadora (Vial, Gior, KH color, Colon, Wipp, Dixan, Micolor i Ariel), tot i que alguns es poden utilitzar per rentar a mà, per això proveu lo sabo moll , lo de tota la vida , ho deixa tot més blanc que la llet.

    Va prou de XOU,

    Què pesats que sou! Qué NO, que NO hem de VOTAR EN BLANC! Si voleu canvi aneu a votar massivament el proper 9 de Marc perque s´acabi el LOCTITE no els detergents, poden fer faltar per més endevant.

    ResponElimina
  19. Jo vull que perguen tots. Tots són una caca, uns mentirers i uns botiflers. Jo voto en blanc!!

    ResponElimina
  20. Lo diumenge tots a votar al PSOE ,que tinguin 350 diputats ó més, es la unica solució que hi veig.

    ResponElimina
  21. Votar en blanc, encara que mostre un certa decepció de no poder escollir-ne cap, pels motius que sigue, no deixa de donar suport al sistema i als partits majoritaris.
    Ara, encara que els partits no ho vulguen assumir, la seva representativitat gairebé és del 50% de la població, el que vol dir que els diputats sempre seran mitjos diputats.
    Francament, si això no és prova de que aquest sistema no funciona, que m'ho expliquen.
    Jo no se qui votar, no se si votar te algun efecte real de canvi cap a una societat diferent, on la participació sigue natural i no un vot de carta blanca per quatre anys. On els diputats siguen accessibles, que puguem parlar amb ells i ells ens expliquen realment que fan.
    I, sobre tot, que el criteri de consciència i el mandat dels electors no queden reduïts a l'estratègia del partit. Es absolutament denigrant el comportament d'eixos diputats i senadors que tenen la cara dura de justificar-se davant els seus votants amb excuses de l'interès del partit.
    Jo desitjaria votar, però, algú de vatros coneix a qui vota?
    Llavors en quina mena de criteri votem?
    No s'ha val a fer de remolcat.
    No s'hi val al vot "menys-mal".
    No s'hi val a fer l'estruç.
    Val el que te autèntic sentit.
    I de sentits, en eleccions, pocs.
    I de cares dures i orelles sordes, massa.
    Que faré?
    Seguiré jugant a la farsa democràtica?
    M'aïllaré, en lo possible, d'ella?
    Quin misteri!

    ResponElimina
  22. 11:43, vull pensar que ja saps que votar en blanc tambe es votar.

    ResponElimina
  23. Votar en blanc , també es votar PSOE .
    Vota a ERC i jo als SIOUX , per no variar.
    El PSOE tindra majoria ó poc li faltara , un govern que té majoria no te excuses per no governa...... , suposo que avans de quatre anys ó avans, la cosa sira diferenta ó no sirà.

    ResponElimina
  24. Als del vot en blanc els demano que per què a les eleccions municipals no van fer campanya??
    Ara els demano que la fagin al semenari o a les teresines.
    El vot en blanc només el practica l'esquerra i es demana per tal de fer perdre algun vot a les files de l'esquerra i el patrocina la dreta de Rajoy, aqui a la nostra ciutat el vot en blanc el demanen des de files properes al bisbat.

    ResponElimina
  25. Què no veieu que nerviosos se posen els politiquets quan els parles de vot en blanc. Ara ja tinc total seguretat de que els fastidia tant. QUE JA SE QUE VOTARË:VOT EN BLANC!!

    ResponElimina
  26. Els vots en blanc no serveixen de res, les abstencions tan sols comptabilitzen a l'hora de les estadístiques, un escó buit fa més mal que cap altra cosa...

    ResponElimina
  27. Si, als polítics fa mal.

    ResponElimina
  28. També existeix l'opció de no votar directament.
    A més, pots gaudir d'un dia de platja o de muntanya; sabent que no deixes res per fer.

    Vot blnac o nul, i abstenció: 3 opcions respectables; i tenint en compte que no hi ha res de bó, pos les millors.

    Salut!!!

    ResponElimina
  29. Només cal anar a qualsevol míting per escoltar com gairebé et supliquen que vagis a votar. Tingueu clara una cosa, el que més mal pot arribar a fer als polítics és no anar a votar. I quan menys gent vote menys legitimats estan els elegits.

    ResponElimina
  30. Si, ara et supliquen, però quan tenen els vots ens donen pel cul

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta