10 d’abril del 2015

Tortosa aprova dilluns la nova ordenança de Medi Ambient, que regula la gestió de residus i la neteja



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa aprovarà en el ple del proper dilluns la nova ordenança municipal general de Medi Ambient. La normativa reuneix l'ordenació d'aspectes relacionats amb la neteja i la contaminació, com són la gestió de residus, la neteja de la via pública, la contaminació atmosfèrica, odorífica, acústica i lluminosa, la protecció i tinença de mascotes, l'establiment i funcionament d'instal·lacions de radiocomunicació, i l'abocament i sanejament d'aigües residuals a la xarxa indirecta connectada al riu Ebre. És la primera ordenança específica per al medi ambient que tindrà Tortosa, i s'ha elaborat en col·laboració amb la URV. L'alcalde Ferran Bel l'ha qualificat com "una eina avançada i ambiciosa".

Amb la nova ordenança de medi ambient, Tortosa tindrà per primer cop una eina de reglamentació de tots els aspectes relacionats amb els residus, la neteja o la contaminació, entre d'altres, que fins ara, o bé no estaven regulats, o bé ho estaven de forma sectorial. Davant l'incompliment de la nova normativa, s'emetrà en primera instància un requeriment i en cas d'omissió es posarà una sanció o, fins i tot com a última opció, es podrà fer una execució subsidiària.

La nova ordenança municipal de Medi Ambient s'aprovarà inicialment en la sessió plenària del proper dilluns i s'obrirà el període d'al·legacions. Per una banda, es regula la gestió dels residus domèstics, els horaris per llençar les escombraries, la deixalleria municipal o l'ús de bigbags, així com també la neteja de la via pública, el manteniment de solars i de façanes. També s'estableixen uns paràmetres de contaminació atmosfèrica i odorífera, amb normes, per exemple, per a l'emissió i evacuació de fums. També per a la contaminació acústica i lluminosa hi haurà un ordenament per als aïllaments acústics i les activitats musicals o industrials que es fan al carrer, entre altres.

En concret, l'alcalde Ferran Bel ha especificat que l'ordenança posa a disposició de les autoritats competents una mapa de capacitat acústica que regula la contaminació límit que pot haver a cadascun dels carrers de la ciutat en diferents trams horaris.

També es regula la tinença i protecció dels animals de companyia, l'establiment i funcionament d'instal·lacions de radiocomunicació, i l'abocament i sanejament d'aigües residuals a la xarxa indirecta connectada al riu Ebre, un punt que té una especial afectació al polígon Baix Ebre o la pedania dels Reguers.

Segons Bel, al polígon Baix Ebre en aquests moments és impossible, per part dels propietaris de les indústries, assumir el cost de la construcció d'una depuradora mentre que als Reguers, en canvi, l'ACA s'ha compromès a tenir llesta l'any que ve la connexió de la xarxa d'aigües del nucli municipal amb la de l'EMD de Jesús perquè les aigües residuals vagin també fins a la depuradora./ Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta