9 d’abril de 2015

Roig (PSC) porta al ple de Tortosa el tercer institut i el debat sobre el pla estratègic de l'EbreTORTOSA (Baix Ebre).- El candidat del PSC a l’alcaldia de Tortosa, Enric Roig, portarà dilluns vinent al ple, a través d’una moció, la reclamació perquè l’Ajuntament no renunciï a la construcció del tercer institut, després que l’alcalde, Ferran Bel, ho hagi descartat i que el Departament d’Ensenyament hagi optat per la coexistència d’escola i institut en un mateix edifici, l’escola de Sant Llàtzer. El tercer institut s’ha de construir en el pla parcial Temple Sud, en resposta a la demanda educativa.

Roig ha recordat que la direcció de l’Institut Cristòfol Despuig no renuncia a tenir un edifici nou i que la decisió de no construir-lo comporta que tots els estudiants d'ESO i de Batxillerat d’aquest institut realitzaran el proper curs en el centre educatiu Sant Llàtzer, en el mateix edifici on actualment ja reben classes els alumnes de primer i segon d'ESO d'aquest centre així com els de primària de l'Escola Sant Llàtzer. “Amb aquesta decisió, Tortosa perd un equipament, un centre de referència”, ha denunciat el candidat socialista, que també ha recordat que “assistim a un nou incompliment del Pla d’Acció Municipal, que en recollia la construcció”.

Els socialistes han recordat que s’ha interpel·lat al govern municipal i demanat en continuades ocasions que es tirés endavant el projecte del tercer institut quan hi hagués dotació pressupostària, amb resposta per part de l’alcalde i de la regidora d’Educació afirmant que en cap cas l’escola es convertiria en institut-escola.

En el ple de dilluns, des del PSC s’exigirà de nou també al govern que faci públic de manera immediata el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre elaborat per la URV i que el departament d’Empresa i Ocupació té sobre la taula des del mes de febrer de 2014, un document que ha tingut un cost de 140.000 euros i que Roig reclama perquè la ciutadania pugui conèixer quina és la planificació del govern de CiU i la seva voluntat d’invertir en el futur de les Terres de l’Ebre. Una demanda que coincideix amb la que han fet els agents socials del territori. “No ens resulta creïble que aquest silenci es derivi d’un problema d’agenda del conseller, segons s’ha apuntat des de la Generalitat, sinó per manca de voluntat de tirar endavant les propostes concretes del pla”, ha criticat Roig i això, segons ell, s’evidencia en la darrera visita a Tortosa del conseller el passat 30 de març quan va afirmar que “potser calia deixar el pla estratègic de l’Ebre per a finals d’any”.

Els socialistes recorden que el ple de Tortosa ja ho va aprovar i que el passat 19 de març es va votar i debatre en el Parlament de Catalunya una moció del PSC que exigia posar en marxa de forma immediata el Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre per tal de revitalitzar el teixit productiu i la generació de llocs de treball, i que va ser aprovada per 125 vots a favor i una abstenció.

Roig també defensarà dilluns una moció de suport a les activitats ramaderes de bous braus a les Terres de l’Ebre després que el 4 de març passat es va rebutjar, amb els vots en contra de CiU i ERC, una esmena socialista a la llei d’acompanyament dels pressupostos que hauria permès tancar la llacuna legal en què es troba aquesta activitat. “Les ramaderies porten més de 18 mesos sense treballar, amb les conseqüents pèrdues econòmiques i laborals que això està representant, veient com més de 15.000 visitants d’anys anteriors fan cap altres localitats, deixant escapar recursos per al nostre territori”, ha argumentat el candidat socialista a l’alcaldia.

Per això, la moció insta a reiterar el suport del ple de Tortosa a la iniciativa d’algunes ramaderies de les Terres de l’Ebre de diversificar la seua font d’ingressos i obrir les seues portes al públic perquè es pugui veure l’activitat que es duu a terme, i que beneficia de forma indirecta els interessos econòmics de la ciutat i demanar, per tant, al Govern de la Generalitat que faci els tràmits necessaris perquè les temptes no es considerin espectacles taurins i es posi fi així a aquesta situació, donant compliment a l’acord del Parlament que emplaçava a regular la situació.

Finalment, els socialistes han entrat una moció per al ple de dilluns per garantir els drets socials i de la classe treballadora des de la reivindicació del Primer de Maig, Dia Internacional del Treball. Roig ha demanat la retirada de la reforma laboral del PP, que ha comptat amb el suport de CiU, perquè ha comportat la destrucció d’ocupació, les rebaixes salarials i l’empitjorament de les condicions de treball. També insta a defensar la negociació col·lectiva com a marc de protecció de les condicions de treball. / Imatge PSC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta