26 de maig del 2015

Tomb cap a les esquerres als ajuntaments de Benicarló i Vinaròs



VINARÒS (Baix Maestrat).- El tomb cap a les esquerres que s’ha donat al conjunt del País Valencià en els comicis de diumenge també es pot veure en municipis propers del Baix Maestrat. A Benicarló guanya el PSPV-PSOE. La candidata socialista, Xaro Miralles, ha afirmat que les urnes es decanten per un govern progressista, tot obrint la possibilitat de materialitzar un pacte amb Compromís-ER, candidatura encapçalada per Marta Escudero, qui aposta per un “pacte coherent”.

La formació socialista va ser la més votada amb 3.380 vots i 7 regidors, mentre que el PP ha passat a ser la segona força a Benicarló després de perdre 6 regidors, tot i quedar-se també amb 7 regidors. Compromís-ER és la tercera força a l’Ajuntament de Benicarló amb 4 regidors i Ciutadans la quarta amb 3 regidors. Els socialistes no guanyaven a Benicarló des de l’any 1987.

A Vinaròs l’escenari postelectoral també apunta a un nou govern progressista. Tot i que el PP va guanyar les eleccions amb 8 regidors, va perdre la majoria absoluta d’11 regidors, obrint la porta a un pacte d’esquerres. De fet, els candidats de Som Vinaròs, PSPV, Acord Ciutadà i el Partit de Vinaròs Independent (PVI) han manifestat la seva intenció se formar una coalició progressista a la qual també se sumaria Compromís. La clau la tindria Tots i Totes Som Vinaròs (TSV), vinculada a Podemos, que amb cinc regidors va ser la sorpresa de la nit situant-se com a segona força a l’Ajuntament. El seu candidat, Enric Pla, ja ha avançat que Som Vinaròs decidirà la seva posició en assemblea.

A Peníscola ha tornat a guanyar el PP amb majoria absoluta, per quarta vegada consecutiva, tot i haver perdut dos regidors passant de 9 a 7. També destaca l’entrada de l’agrupació d’electors La Roca, que aglutina simpatitzants de Podem, Compromís i Esquerra Unida, com a segona força amb tres regidors. El PSOE perd 1 regidor i es queda amb 2, i també entra a l’Ajuntament de Peníscola Ciutadans amb 1 regidor.

A Morella, el socialista Rhamsés Ripollés ha revalidat la majoria absoluta del PSPV-PSOE amb 8 regidors, 1 més que fa quatre anys. / Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta