24 de març del 2015

Jordan (ICV) denuncia els interessos privats de Roigé en la reparcel·lació del Parc Nivera II de Tortosa



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu d’Iniciativa-Entesa per Tortosa, Jordi Jordan, ha acusat aquest dimarts el govern de Convergència i Unió (CiU) d’administrar l’Ajuntament “com si Tortosa fos la seua finca particular”. En concret, Jordan ha denunciat que la junta de govern local del 17 de novembre passat va aprovar, fora de l’ordre del dia, l’avanç del pla de millora urbana sector Parc Nivera II, en què la primera tinent d’alcalde i regidora d’Urbanisme, Meritxell Roigé, té interessos privats. Segons ha revelat Jordan, Roigé hauria d’haver-se absentat de la reunió a l’hora de votar l’aprovació inicial del pla de reparcel·lació urbanística, ja que en la documentació figura com a propietària dels terrenys. A més, el portaveu d’Iniciativa ha afegit que el promotor del pla de millora té una relació directa amb la regidora d’Urbanisme. Jordan ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a Canal 21 Ebre.

L’àmbit del pla de millora urbana del sector Parc Nivera II, que permetria obtenir una trentena de parcel·les, ocupa una superfície total de 34.006 metres quadrats, segons el pla d’ordenació urbana municipal (POUM) de Tortosa. Limita amb la urbanització d’habitatges unifamiliars de Parc Nivera, al nord, i també amb diferents polígons d’actuació pendents de desenvolupament a l’est, sud i oest. El pla preveu la reparcel·lació de sis finques d’un total de vuit propietaris. Segons Jordan, el més greu és que l’aprovació per part de la junta de govern local va arribar després que Roigé no expliqués aquest tema a la comissió informativa d’Urbanisme.

Les vies que donen accés i envolten l’àmbit d’actuació del sector Parc Nivera II són el camí d’Orleans i el camí dels Còdols, al nord, i el camí de Gala, a l’oest. El pla proposa eliminar un vial interior previst al POUM, però es projecten tres zones de vials més amples. En l’apartat d’espais lliures es crea un corredor verd que acompanya el vial central, per facilitar una possible circulació de vianants i bicicletes. També es preveu una zona d’equipaments públics a l’extrem final del camí dels Còdols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta