23 de juny del 2015

Brussel·les manté oberta la petició de la PDE i enviarà una missió al Delta



TORTOSA (Baix Ebre).- El Parlament Europeu mantindrà oberta la petició de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) contra el pla hidrològic de la conca de l'Ebre, i a principis del 2016 enviarà una missió al Delta per avaluar els possibles efectes del pla. La PDE ha tornat aquest dilluns a Brussel·les per recordar a la Unió Europea la seva "responsabilitat" per salvaguardar el Delta, una zona protegida per Europa. El seu portaveu, Manolo Tomàs, ha defensat que Brussel·les es juga la seva "credibilitat" amb el pla hidrològic de la conca de l'Ebre, que considera que vulnera la normativa. "Hi ha una responsabilitat europea i internacional sobre el bon estat del Delta", ha recordat Tomàs. "Estem indefensos davant del nostre govern, ajudeu-nos, i alhora salvaguardeu la vostra credibilitat, perquè el delta és una zona protegida per Europa", ha dit el portaveu de la Plataforma a les institucions.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha comparegut per tercera vegada al comitè de Peticions de l'Eurocambra, on els eurodiputats debaten les queixes de l'organització respecte al Pla Hidrològic de Conca de l'Ebre. El portaveu Manolo Tomàs ha explicat que la Comissió Europea ja ha avisat al govern espanyol de les "insuficiències del pla", que han de ser "corregides". "De no ser-ho, i si no s'adapta la gestió de l'Ebre a la normativa europea, tindran problemes amb certes subvencions de la Política Agrària Comunia, una pèrdua o una restricció a l'hora d'aplicar-les", ha avisat Tomàs.

Segons ell, però Madrid "està intentant donar a la Comissió Europea, dir que ho està solucionant". "Però a la pràctica no està fent res", ha lamentat, assenyalant en concret que no hi ha canvis pel que fa "a les 450 noves hectàrees, els embassaments, i el cabal que quedaria per a la desembocadura del riu". Tomàs creu que a Brussel·les "hi ha certa sensibilitat" per a les reivindicacions de la Plataforma i aquest és de fet "l'últim" lloc on poden acudir. "Dins de l'Estat espanyol no hi ha possibilitat de diàleg", ha criticat. "Si el govern espanyol no ens fa cas perquè té la seva prepotència, com a mínim que aquest organisme faci alguna cosa", ha reclamat.

Tomàs ha recordat que hi ha "molts projectes pagats per la Comissió Europea sobre el manteniment i la preservació dels ecosistemes del Delta", i que això demostra "la responsabilitat europea i internacional" per protegir l'espai. "Demanem que no se'ns deixi a la gent de l'Ebre abandonats", ha dit Tomàs.

Els membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre han rebut també el suport aquest dilluns dels eurodiputats catalans Ernest Urtasun (ICV) i Josep Maria Terricabras, que han participat en una roda conjunta amb ells i altres eurodiputats espanyols i peticionaris com els de la Plataforma en Defensa del riu Tajo. Segons Urtasun, la Comissió Europea "està preocupada sobre alguns plans de conca que no compleixen el Marc de l'Aigua", i haurà de parar els peus al govern espanyol. Per Terricabras, la política hidrològica de l'Estat és "molt deficient" i cal "defensar els béns i els interessos dels ciutadans europeus" i dels del Delta. "A vegades es pot fer col·laborant amb els estats membres. En d'altres, s'ha de fet, tot i l'oposició dels estats membres", ha remarcat. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta