23 de juny del 2015

La Comissió per a la Sostenibilitat presenta dijous una nova proposta de cabal ambiental per a l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre presentarà aquest proper dijous una nova proposta de cabal ambiental per al tram final del riu Ebre, que ha elaborat una comissió tècnica mixta de la Generalitat i el ministeri d'Agricultura. Des de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) es mostren "receptius" a la nova proposta i recorden que seria important que es pogués aprovar abans de final de juny, perquè fos inclosa a la revisió del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre que fa la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

La nova proposta ha d'estar adaptada a la instrucció europea per a la planificació hidrològica que no existia al 2007 quan es va fer, per part de l'IRTA, la proposta de cabals alternativa per al tram final de l'Ebre. També es preveu que incorpori els coneixements adquirits pels tècnics, especialment arran el treball de la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA. La proposta de l'IRTA de fa 8 anys situava el cabal idoni per mantenir les funcions ambientals del tram final en els 4.129,7 hectòmetres cúbics anuals els anys secs; 5.980,7 els anys mitjos; i 8.381,9 els anys humits. En canvi, el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre aprovat pel Ministeri d'Agricultura a principis de 2014, limita a 3.009,9 hectòmetres cúbics anuals el cabal del tram final al seu pas per Tortosa en els tres diferents escenaris.

Mentre, aquest passat dissabte, s'ha dut a terme la repintada del lema antitransvasament dels murs de la ribera de l'Ebre a Tortosa. Una acció que s’havia de realitzar el passat 13 de juny, però que la pluja va obligar a suspendre. Aquesta és ja una cita anual de la PDE amb què, simbòlicament, reivindiquen la seva lluita en favor del riu Ebre i el Delta i la seva defensa del territori. També aquest dilluns representants de la PDE han tornat a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu per defensar, per tercer cop, els arguments de la seva queixa contra el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta