13 d’octubre del 2015

Tortosa dedica el parc de Ferreries Nord al president Companys, 75 anys després del seu afusellament


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha anunciat l'organització d'un acte institucional amb motiu dels 75 anys de l'afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys. Amb motiu del 75è aniversari de l'afusellament del "president màrtir", Tortosa farà un ple extraordinari al saló de sessions, en què s'aprovarà batejar com a Parc president Lluís Companys l'espai situat entre els carrers Migdia i València, al barri de Ferreries. Després del ple, a les 20 hores, es farà un acte institucional en aquest parc, així com el descobriment d'una placa commemorativa en un monòlit. Aquest dimarts al matí, la Comissió informativa de l'àrea de Serveis a les Persones ha dictaminat favorablement la proposta.

El 15 d'octubre del 2009, Marfanta.com va iniciar una causa a Facebook per aconseguir que l'Ajuntament de Tortosa posés el nom del president Lluís Companys a un carrer o una plaça del municipi, com havia acordat el ple del consistori el 18 de setembre del 2000. En concret, aquí ja es proposava el mateix espai de Ferreries Nord que ara l'Ajuntament tortosí batejarà amb el nom de Parc president Lluís Companys. Des d'aquest mitjà es recordava que aquest petit parc encara estava per batejar, i que queda a pocs metres de la plaça Francesc Macià, anomenada així des del 2002.

El nomenament d'un espai públic de la ciutat recordant la figura de Companys dóna compliment a un dels punts de l'Acord de Governança estable entre CiU i ERC a l'Ajuntament de Tortosa.  "Fem una restitució històrica al president Companys, posant el seu nom a un espai públic, de la mateixa manera que ho vam fer l'any passat amb el reconeixement a l'alcalde Josep Rodríguez", que també va ser afusellat pels franquistes, ha recordat Bel. Per la seua banda, Josep Felip Monclús, d'ERC, ha manifestat que amb aquest nomenament la ciutat de Tortosa comptarà finalment amb un espai en homenatge a Companys, "l'únic cap de govern europeu escollit democràticament que va morir executat pel feixisme".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta