17 de desembre del 2006

Esclata el conflicte dels cítrics

La collita de cítrics a les Terres de l'Ebre es preveia excepcionalment bona, però des del primer moment ja van advertir que hi hauria una crisi de preus. Segons el sindicat agrari Unió de Pagesos, produir un quilo de clementines costa al pagès 15 cèntims, i actualment li paguen 5 cèntims, mentre que el preu de venda al consumidor és d'1,50 euros. D'alguna manera, surt més a compte llançar-les, deuen pensar alguns... De fet, per manifestar el malestar del sector, unes 400 persones van concentrar-se divendres al matí al davant dels serveis territorials d'Agricultura, a Tortosa, i van llançar al carrer uns 3.000 quilos de mandarines. Com que la seu d'Agricultura està just damunt de l'oficina en què treballo, vaig sortir al balcó i us vaig enregistrar unes imatges, per editar aquest vídeo, que ja podeu veure a You Tube.




Amb tot, si el que voleu és tenir una informació més completa sobre la manifestació i el problema dels cítrics, podeu llegir l'article que va redactar Lurdes Moreso al diari El Punt. D'altra banda, també he trobat un altre vídeo penjat per l'usuari canareu cespuny, amb la notícia que Víctor Sorribes va fer a l'octubre per a TV3, quan va començar la collita. Finalment, també us recomano la lectura de l'entrada Què passa amb els cítrics, que el mateix divendres va escriure al seu bloc el delegat d'Agricultura al nostre territori, Antoni Espanya.

2 comentaris:

  1. El govern tripartit maltracta als pagesos. No ha dubtat en caregar-se el nom d'agricultura de la mateixa conselleria.

    ResponElimina
  2. mentre els pagesos es manifestaven el director dels serveis d'agricultura, alimentació i acció rural (antic DARP), l'ampostí Antoni Espanya Forcadell (del PSC-PSOE), se'n va anar abans d'hora del seu despatx per anar a "treballar" a l'ajuntament d'Amposta on és regidor de l'oposició. Això és escaquejar-se, senyor Espanya, i la resta són martingales.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta