19 de novembre del 2007

El transport il·legal de persones a Tortosa

La setmana passada, la policia local de Tortosa va immobilitzar un total de 12 furgonetes per transportar persones, sense disposar dels permisos necessaris. Els agents van denunciar els propietaris dels vehicles per una presumpta infracció administrativa de la Llei del Transport Terrestre, ja que les persones denunciades cobraven entre 3 i 6 euros als passatgers, majoritàriament immigrants, per portar-los des de Tortosa fins a l'explotació agrícola en què treballaven de temporers. Es tracta d'una situació que molts sospitàvem que feia temps que passava a la ciutat, ja que era molt fàcil detectar les parades que feien les furgonetes en diferents punts de Tortosa, tant a primera hora del matí com ben entrada la nit. L'arribada de treballadors immigrants, gairebé sempre amb pocs recursos i problemes de mobilitat, ha generat també una economia submergida basada en el transport irregular de persones, amb uns responsables que s'aprofiten d'aquesta situació. De fet, les últimes operacions policials no han fet més que posar de relleu la punta de l'iceberg d'una sèrie d'abusos que pateixen els immigrants que arriben a Tortosa, principalment en l'àmbit laboral, però també en altres camps com l'habitatge. De totes maneres, cal advertir que a Tortosa hi ha altres tipus de transports il·legals de persones, que passen desapercebuts perquè ni els conductors ni els passatgers són persones immigrants.

5 comentaris:

  1. els altres transports "il·legals" - a que et refereixes?? als pares que porten 4 o 5 xiquets amontanats al coli, casi tots sense cinturo o de vegades en l'aseient de davant a una edat massa jove, i despres s'han d'aparcar damunt dels pasos de zebra perque no tenen temps de aparcar bé?

    ResponElimina
  2. Que voleu que us digui. Això és com lo dels empadronaments, si la policia no ha actuat abans es perquè no els donava la gana o perquè no els deixaven.

    ResponElimina
  3. Aquestes denúncies han estat fetes durant l'últim mes i mig. Per què des de l'Ajuntament es facilita una informació on sembla que totes les immobilitzacions han estat efectuades el mateix dia?

    ResponElimina
  4. Gustau aquesta es una practica habitual en aquest camp, vull dir que les "colles" de "taronjeros" fa molts i molts anys que funcionen així el que porta la furgo cobra de tots els temporers que van a dintre per tant l'unica diferencia es que ara son "negrets" i canten molt.
    Dit aixó crec que tot aixó es te que regularitzar però com dius tant si son d'aqui com si son de fora, per altra part les mares i els pares que porten els nens sense lligar al cotxe, proposo que qui ho vegi que ho denuncie al "poli" de barri el dia que este sigui al barri.

    ResponElimina
  5. Com diu l'anònim de les 3:42, es habitual a les colles de taronjeros.

    Quan jo hi vaig anar, l'any '93 ó '94, ja pasava. I no es que paguessim sino que es decomptava del que guanyaves al dia. Il·legal potser si, pero no deixava de ser la empresa contractadora la que en el contracte, de paraula, però no deixant de ser un contracte que ho estipulava, així.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta