15 de gener del 2008

L'Ametlla de Mar regula el mercat de marxants amb un reglament municipal

L'Ametlla de Mar ja té un reglament que regularà la venda al mercat de marxants que té lloc els dilluns, dijous i dissabtes a la població. El nou reglament, que es basa en el Llibre blanc del Departament de Comerç, pretén donar seguretat jurídica als que participin al mercat de marxants. El regidor de Comerç, Antoni Montagut, va detallar que el reglament «posa per escrit» les normes que ja se seguien d'una manera habitual. «Això ens donarà a tothom la seguretat jurídica necessària, ja que ara els venedors tindran sobre el paper quins són els seus drets i també els seus deures», va afegir-hi. «Pensem que és una bona eina per a l'Ajuntament i per als marxants», va concloure. En concret, el reglament defineix els requisits que els venedors ambulants han de complir per accedir a la seua plaça, a l'exterior del mercat municipal. Així, han d'estar donats d'alta a la seguretat social, estar al corrent de pagament de l'impost d'activitats econòmiques (IAE), i també tenir el carnet de manipulador d'aliments, entre altres condicions. El text també regula altres aspectes que fan referència a les característiques de les parades i a les mesures higièniques que s'han de seguir. A més, l'Ajuntament ha de crear la figura de l'assentador, que haurà de controlar i verificar els titulars dels diferents punts de venda, situar els marxants al seu lloc, i donar compte de qualsevol incident puntual al regidor de Comerç.

1 comentari:

  1. després del desfalc que va haver fa mesos, ja era hora que s'ho prenguessen seriosament per defensar els drets dels marxants!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta