16 de juliol del 2008

Implanten al Baix Ebre el nou sistema de recollida de residus

El consorci Rebé, que gestiona la recollida dels residus al Baix Ebre, comença aquesta setmana la implantació del nou sistema de recollida, amb la renovació de 1.200 contenidors de superfície, 400 contenidors soterrats, vuit vehicles nous i un camió per netejar els contenidors. A més, amb el nou sistema es millora l'estètica dels contenidors de la recollida selectiva, ja que tindran la mateixa altura. En una primera fase s'instal·laran a Camarles, l'Aldea i el Perelló; tot seguit, a Xerta, Benifallet, Paüls, Alfara de Carles, Tivenys i Aldover. A l'agost arribaran a Tortosa i al setembre s'implantaran a la resta de la comarca. El president del Rebé, Daniel Andreu, va destacar que la inversió del nou sistema s'acostarà als cinc milions d'euros.

El Punt (16-Juliol-2008)

16 comentaris:

  1. Tecnològicament modern i adequat, ambientalment necessari, però socialment mal plantejat: no s'ha comptat amb la participació de la ciutadania, no s'ha fet pedagogia ni s'ha permés que la gent proposés la forma que li seria més còmode. Al meu poble, Camarles, es farà la primera aplicació i no voldria que passés però la gent ho veu com una imposició (de fet s'ha explicat que mos ho imposa la normativa europea per treure's de damunt l'administració local la responsabilitat). Espero que la resistència al canvi sigue la mínima. Espero més valor dels polítics per defensar la recollida selectiva com una necessitat, més enllà de l'estalvi econòmic (visió materialista del fet) que no repercutuirà en la ciutadania, i que no ens basem en la multa com a mètode per implantar-la... seria massa propi de la nostra societat reaccionaria.

    ResponElimina
  2. Encara resultarà que per llençar la brossa hauríem de fer cursets de capacitació i treure’ns un títol...
    Apa vinga! Qui es el reaccionari..?

    ResponElimina
  3. Els que aneu de "progres" cada cop se us veu de mes lluny amb el menyspreu als que no son tan "acurats" y perfectes com vosaltres..

    ResponElimina
  4. mc calan (setciencies i una mica anti-progre) encara no has apres a fer els teus comentaris amb una sola entrada i no amb dos? amb tres minuts de diferencia.

    ResponElimina
  5. Es que els que no som tant “progres” ni “snobs”saben reconèixer les nostres mancances i no anem de sobrats e intel•ligents com tu.

    ResponElimina
  6. Si encara no t'has enterat que en aquest bloc, l'unic que va d'enterat i de setciencies ets tu, llavors, si que tenim un problema.
    A vere si al final aixo de "progre" ho haurem d'entendre com antonim de "fatxa" al pas que anem, perque llavors......tu mateix.

    ResponElimina
  7. Et puc garantir que continuaràs tenint aquest problema sempre que a mi em vingui de gust intervenir . Per cert , no parlis amb plural que no et queda be. El pluralisme no es parlar amb plural com tu fas. I les etiquetes te les pot fotre penjades de on vulguis. A mi no em serveixen!

    ResponElimina
  8. Ves per on, feia dies que estava una mica mort tot aixo.
    Company epistolar, el problema el tenim/s perque encara no t'has enterat que vas de sobrat; no perque intervingues a la marfanta. Els "progres" ens caracteritzem per deixar que tothom pugue intervenir quant, com i on vulgui.

    ResponElimina
  9. Tinc que donar-te les gracies per “deixar-me” intervenir..? Qui ets tu per atribuir-te aquesta potestat i en nom de qui..?
    Aquesta al•lusió al “progressisme” a la que fas referència per justificar la teva intolerància, es ni mes ni menys que la assumpció per part teva d’un regressiu pensament únic, fora del qual tothom es un “fatxa”. D’aquí la teva postura de “perdonavides” i la desmesurada afició al etiquetatge.
    Es evident que la teva joventut t’ha traït, al confondre militància en militarisme.

    ResponElimina
  10. ja, ja, ja... "xenòfob de merda"!...

    ResponElimina
  11. El galliner ja es revolta...

    ResponElimina
  12. mc calan, quant tinguesim un intercanvi d'opinons, si pot ser, no montes una teoria i la llençes independenment del que et digue l'oponent, procura ser mes riguros, fent honor als teus coneixements, i si vols fer-ho, sigues mes original i subtil.
    Insisteixo: si tampoc entens que el que volia dir era que mai seria jo el que t'impediria intervindre, i no que si ho fas es amb el meu permis......pos si, continuem tenin un problema.
    Si la etiqueta que tu mateix t'has penjat et molesta, te la treus. Jo el que he dit en relacio a "progre" i "fatxa" o feia en el context general en que massa vegades se li vol donar una dimenssio al progresisme i una accepcio a la paraula "progre" que, fent una mica de caricatura ( ho accepto) sembla com si fos ja universalment acceptat com a espai
    ideologic tant extrem com l'ultradreta pero a l'altra banda.
    Em sembla injust, honradament, desqualificar tant alegrement al "progre".
    Per una altra part, i una mica al marge, el que va dient per aqui als demes que " No tenen ni puta idea" (n.p.i.)ets tu, no jo; en una clara ( aquest cop si)demostracio d'intolerancia i perdonavides.

    ResponElimina
  13. No tinc cap obligació de ésser original , subtil, ni rigorós amb qui pretén tenir la clau de la civilització i del progrés i al damunt no ho posa en practica.I reitero que el que parlava d’antenes de telefonia mòbil no en te n.p i. No es qüestió de tolerància o no, sinó d’uns mínims coneixements. Espero haver-li contestat sense ésser original , subtil ni rigorós.

    ResponElimina
  14. Apa, jo ho deixo aqui. Constato que ha passat el que succeeix amb les discusions que van pujant de to: es comença amb el tuteig i s'acava parlant de voste.
    Em nego a continuar dialogant amb qui m'atribueix pretensions delirants, que res tenen a vere en el que expresso ni en el que soc.

    ResponElimina
  15. Jo només volia parlar de reciclatge... i si, cal certa formació i conscienciació... i desaprendre moltes coses que fem sense pensar (per exemple sentir-mos ferits per les opinions dels altres que no compartim).
    Sembla que mc calan se sent inferior per no separar per al reciclatge, tot i que se'n mor de ganes ja que per ell això equival a la perfecció a la qual s'arriba de forma espontània (se'n neix).
    Després d'uns dies del nou sistema, les bosses s'estan quedant a fora del contenidor i ningú les recull.
    Que farem? Aplicar l'ordenança i posar multes? Parlant s'enten la gent i les coses s'han de negociar i no veure als ciutadans com a usuaris d'un servei o sinó com a delincuents. Jo no parlo de fer treure títols (ja n'hi ha prou de titulitis) sinó de construir entre tots i totes una cultura de la convivència (hi ha qui li agraden més les ordenances de civisme i la porra). I si, per a mi això seria un avenç cap a una societat més democràtica.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta