5 de juliol del 2008

La Federació de Veïns de Tortosa elegirà dilluns nou president per la renúncia de Joan Alegria a la reelecció

La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa haurà d’elegir dilluns el seu president com a conseqüència de la renúncia de Joan Alegria, que ha preferit no aspirar a la reelecció després de vuit anys al càrrec. «Fa 23 anys que estic presidint diferents entitats, i he pensat que millor que hi hagi un relleu i que entri una altra persona, que aporti idees noves», va valorar ahir Alegria. En aquesta línia, no va amagar el seu pesar pel fet de deixar la federació i la gent de la seua junta. De fet, Alegria va destacar la «bona sintonia» que han aconseguit entre les diferents associacions que formen part de la federació, i que va culminar amb «l’èxit» de la desena Trobada d’Associacions de Veïns de les Terres de l’Ebre, que va fer-se a Tortosa el mes d’abril. Els dos candidats a substituir Alegria són Àngel Tafalla, de l’associació de veïns dels Reguers, i Alícia Gamundi, de la Simpàtica.Segons Alegria, el moviment veïnal de Tortosa és ara més important que fa vuit anys, ja que està «més reconegut, ha crescut molt i treballa amb més calma, maduresa i coherència». Amb tot, el president sortint va remarcar que ha travessat moments «complicats», que li van comportar «algunes enemistats». Per exemple, quan la federació va haver d’organitzar una manifestació l’any 2004, per reclamar més vigilància policial per l’onada de robatoris als aparcaments del barri del Temple. Alegria va precisar que sempre ha actuat tenint en compte els interessos veïnals i no per motius polítics, ja que va ser acusat d’estar manipulat per CiU. «La prova que no estava a la federació per política, sinó per sentiment i coherència, és que no he anat a cap llista electoral, i que amb el canvi de govern no he aconseguit cap càrrec», va remarcar Alegria, que es va declarar preocupat per la possible politització de les associacions veïnals. En aquest sentit, els dos candidats a president tenen adscripció política coneguda: Tafalla, al PSC, i Gamundi, a ERC.

1 comentari:

  1. bons estariem si tots els que tenen una sintonia o simpatia politica haguesen d'anar a la corresponent llista electoral o ocupar un carrec quant aquests assoleixen el poder. En qualsevol cas, es tant valid aquest argument com el de deixar el carrec ara, que tocaria reivindicar davant els de la teva corda.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta