10 de novembre del 2008

Dos mesos de tanques a la plaça Alfons XII

La plaça Alfons XII de Tortosa necessita una reforma integral, però és difícil que l'Ajuntament tire endavant una actuació en aquesta línia, tenint en compte que el govern de Ferran Bel té altres actuacions a la via pública que són més prioritàries. En aquest sentit, ja han passat dos mesos des de la polèmica mascletada del diumenge 7 de setembre, que durant les festes de la Cinta va trencar una quinzena de rajoles de la plaça. La coneguda fragilitat de les rajoles feia molt desaconsellable que la traca del diumenge de la Cinta es fes en aquest espai, però encara és més estrany que l'Ajuntament estiga tardant tant de temps en reparar els desperfectes que es van produir.

La setmana passada, el portaveu accidental del PSC, Eduard Ena, va aprofitar el seu torn de precs i preguntes al ple de l'Ajuntament, per preguntar al govern quin és el motiu que una part important de la plaça Alfons XII continue tancada als vianants, tantes setmanes després... L'alcalde va respondre que l'Ajuntament va reposar les rajoles trencades, però que com no eren del mateix tipus i no coincidien, els tècnics van aconsellar que es tanqués el trànsit als vianants per prudència, fins que arribe la comanda de rajoles de la mateixa classe i es puguen substituir. Per tant, les tanques no són ni perquè han d'instal·lar gronxadors (una vella reivindicació dels pares i mares que utilitzen la plaça totes les tardes, amb els seus infants) ni perquè hagin de fer una plaça de bous. Però l'Ajuntament hauria de donar-se més pressa en resoldre aquesta qüestió, sobretot perquè és inadmissible tenir dos mesos una plaça tan cèntrica plena de tanques grogues. Bel va ridiculitzar molt sovint l'anterior govern, ja que tot ho arreglava posant un parell de tanques, que es feien eternes... De fet, què hauria dit CiU quan estava a l'oposició, si això hagués passat en temps de Joan Sabaté? D'altra banda, des que van instal·lar els llums de Nadal a la plaça Alfons XII, la setmana passada, la majoria de les faroles no funcionen, i és molt fàcil que la gent acabe xocant amb alguna de les tanques.

4 comentaris:

  1. Encara sort que has matisat i has dit tanques grogues,en cas contrari algun dels teus fidels lectors creuríen que CIU fotía els tancs al carrer,que a molts els agradaria poder acusar-los d'això.¿oi Gustau?

    ResponElimina
  2. Doncs sí que són especials aquestes rajoles. I pensar que ara, com que amb la crisi no es treballa, els proveïdors serveixen més ràpid que mai...

    ResponElimina
  3. Demanem celeritat a les altres Administracions per començar les obres (no hi ha un duro) però no fem les nostres pròpies obres (tampoc no hi ha un duro).

    Aigua pel polígon Catalunya Sud? El polígon es mori de sed, qui en té la culpa?

    Sembla que s'ha acabat la lluna de mel entre Bel i el Govern de la Generalitat. La culpa és d'ell, la culpa és d'ell ..jo no he sigut.

    ResponElimina
  4. Parlant de rajoles, a la Plaça Francesc Macià de Ferreries també fa mesos que en falten més de cinquanta....D'aquí poc s'hi podrà plantar un hortet...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta