1 de maig del 2012

Esquerra porta la campanya #novullpagaraespanya al peatge de l'AP-7 de Tortosa-l'Aldea


La federació de l'Ebre d'ERC ha fet una crida als conductors de les Terres de l'Ebre perquè aquest dimarts, festiu a causa de l'1 de maig, es neguen a pagar el peatge de l'AP-7 de Tortosa-l'Aldea, tot secundant la campanya #novullpagaraespanya que s'ha vertebrat a través de les xarxes socials d'internet. Així, els republicans han organitzat un acte el migdia d'aquest Primer de Maig al mateix peatge, en què hi assistiran els principals càrrecs i alcaldes del partit, per denunciar la manca dels governs espanyols en infraestructures viàries al territori. De fet, la mateixa autopista AP-7 és l'única via ràpida -en aquest cas, de pagament- que tenen les Terres de l'Ebre a causa de la paralització del projecte de l'autovia A-7. En concret, a l'acte han previst l'assistència dels alcaldes republicans de Roquetes; Francesc Gas; el Perelló, Ferran Cid i Deltebre, Gervasi Aspa. També s'espera la participació del secretari general adjunt del partit, l'exdelegat lluís Salvadó. Al mateix temps, han demanat que els conductors s'hi sumin negant-se a abonar el preu del peatge amb l'argument de "No vull pagar a Espanya".

Els republicans han recordat que, fins ara, han donat suport a tots els actes populars que la ciutadania ha impulsat en ontra el cobrament dels peatges a Catalunya, "per denunciar el greuge en infraestructures del nostre país"."És una vergonya que l'única via ràpida de pagament que tenim a les Terres de l'Ebre sigui pagant, i que en arribar al Coll de Balaguer es transformi en autovia fins a Altafulla. Mentrestant, el tram d'autovia entre l'Hospitalet de l'Infant i el Perelló de l'autovia A-7 encara està pendent que s'acabi la redacció de l'estudi informatiu", ha manifestat Aspa, que a més d'alcalde de Deltebre també és el president de la federació ebrenca d'Esqeurra.

A banda, l'acció de protesta al peatge vol denunciar també l'increment de la perillositat i del col·lapse circulatori de l'N-340 al pas per l'Aldea, causada tant pel retard de les obres de la variant com per l'augment del nombre de vehicles pesats que, en finalitzar l'autovia A-7, continuen per l'N-340 fins a Torreblanca per estalviar-se de pagar l'autopista. A més, Aspa també s'ha referit al retard en l'execució de les variants de l'N-420 de Gandesa i Corbera d'Ebre, a la Terra Alta. "En 12 anys, els governs espanyols del PP i del PSOE no han pogut aprovar l'estudi informatiu definitiu d'aquestes dues variants que sumen nou quilòmetres, mentre l'autopista AP- 41 Madrid-Toledo, que es va publicar en el mateix BOE que les variants, va entrar en funcionament l'any 2006. I ara, per poder pagar el dèficit d'aquesta i d'altres autopistes del voltant de Madrid, volen que ho paguem amb els peatges catalans", ha conclòs Aspa.

4 comentaris:

  1. Solidaritat també vam convocar roda de premsa Divendres i no ens vau venir. A més la campanya oficial convocada des de la societat civil parlava de les 12:00 i SI ho va secundar, aquí sembla ser que ERC tenia altres coses.

    ResponElimina
  2. Parlant de variants, i la de la C12 de Tortosa ? ( canalet de Jesús )
    Si fa o no fa, com l'A7, esta, per Font de Quinto no, i l'altra per passar massa prop de Jesús...el cas és que lo més calent és a l'aigüera. Ara, crec recordar que tant en un cas com en l'altre, a l'ajuntament, hi va haver consens en demanar uns determinats traçats alternatius. I ?. Ah, sí, no hi han diners...

    ResponElimina
  3. Uf, ai ara teniu que tenir una trifulca de pati de col·legi ERC, SI, anem malament. Els partits està bé que si sumen, però la iniciativa a de ser ciutadana, i ells en segon pla. Al menys és la meva opinió, sinó les coses no tiraran avant, perquè se nota massa que estan bogos per 1 minut de glòria.

    ResponElimina
  4. Ara? Que no van governar durant 7 anys? Que no van prometre llavors l’acabar amb els peatges? Quant de cinisme...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta