19 de juliol del 2012

El nou POUM de la Ràpita aposta per un gran equipament hoteler al sector del Saliner



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita ja ha fet l’aprovació inicial del seu nou pla d’ordenació urbanística municipal, que hauria d’entrar en vigor d’aquí a poc més d’un any. Així ho ha explicat aquest dijous l’alcalde de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, qui ha remarcat que el nou POUM pretén ordenar el futur creixement de la població seguint uns criteris de sostenibilitat i de respecte amb el medi ambient.

De fet, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Masdéu ha assenyalat que l’Ajuntament ja tenia diversos informes previs de la Generalitat, amb recomanacions sobre com havia de ser el nou planejament urbanístic. L’alcalde de la Ràpita ha recordat que durant els anys del boom de la construcció no es va créixer de forma ordenada, i que van haver-hi algunes promocions urbanístiques que no van sortir bé. Per tant, s’ha volgut defugir d’aquells criteris i ara l’Ajuntament serà més respectuós. Masdéu també ha afegit que hi ha dos sectors molt afectats pel caràcter inundable dels terrenys. Es tracta del pla parcial del Saliner i del sector d’Horta Vella, tot i que s’han previst diverses mesures correctores.

Durant la mateixa entrevista, l’alcalde de la Ràpita ha destacat que en el pla parcial del Saliner, al marge de la construcció de nous habitatges, també han previst la implantació de grans equipaments hotelers, els quals donaran valor afegit a l’oferta turística de la població marinera del Montsià. Però sempre atenent a criteris de sostenibilitat, segons ha volgut remarcar Masdéu.

D’altra banda, el nou POUM de la Ràpita farà una regulació de les alçades que no tindrà en compte les amplades dels carrers, sinó les illes, tot i que no s’apujaran les alçades dels edificis. A més, també es reordenarà la circulació del trànsit, per evitar que els vehicles passen tots pel centre de la població. De fet, el nou planejament preveu la construcció d’una estació d’autobusos i d’un gran aparcament dissuasiu, a uns 150 metres de la plaça Carles III i del centre històric i comercial de la Ràpita. L’alcalde ha conclòs que ara s’obrirà el període d’al·legacions per als ciutadans, i que confia que el nou POUM puga tenir el suport dels partits de l’oposició al llarg del procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta