18 de juliol del 2012

Us sembla bé que els ciclistes no puguen circular per les voreres sense carril bici? #PrimeraColumna

En el programa d’aquest dimecres de Primera Columna hem volgut preguntar els espectadors de Canal 21 Ebre si troben encertada la decisió del Ministeri de l’Interior de no permetre la circulació de les bicicletes per la vorera, com a norma general. I és que Interior prepara un nou reglament general de circulació, en què els ciclistes només podran circular per aquelles voreres que porten incorporat un carril bici. El ministre de l’Interior, el català Jorge Fernández Díaz, ha dit una obvietat: les voreres són per als vianants i la convivència entre ciclistes i vianants és molt complicada en aquelles zones de les ciutats amb voreres estretes. Però en el seu favor, els ciclistes també afirmen que la circulació amb bicicleta es fa molt complicada en aquelles calçades que no tenen carril bici, per la densitat del trànsit en alguns carrers. Per tant, aquesta és la nostra pregunta del dia: Us sembla bé que els ciclistes no puguen circular per les voreres sense carril bici?

6 comentaris:

  1. Què els vianants podien circular per la calçada ?

    ResponElimina
  2. O per damunt del carril bici?
    Estas d'acord en mi, Ximo?

    ResponElimina
  3. I si fiquessem un limit de 25km/h dins ciutat per cotxes, amb vigilancia extrema, potser llavors les bicis estarien segurs compartint espai amb els cotxes.

    ResponElimina
  4. Ami me direu incivic, però jo no penso crusar lo pont del mil·lenari per on pasen los cotxes. Un cop vaig tindre una enganxada en un peato que se va ficar borde, i una mica més i lo tiro al riu. I si algun pitufo te collons de dir-me algo, també la tindrem.

    ResponElimina
  5. ignorant, has posat un exemple que difícilment et se pot rebatre. En este pont pot ser un suïcidi anar per la calçada en bici. Llavors lo més lògic fora conviure vianants i ciclistes per les vores que estàn separades pel mur.
    I clar, pel carril bici els vianants tampoc hauriem d'anar. Ara, mentre un ciclista ofereix cert perill per al vianants circulant per la vorera, un vianant pel carril bici, és més discutible.

    ResponElimina
  6. Tan tenc Ximo. Jo soc peató, ciclista i també porto cotxe. Crec que ningú és perfecte, però hi ha molta gent que no fa les coses correctament, i crec que anar només als ciclistes es una mica exagera't. Com peató, no fa molt, un ciclista casi m'atropella. Com ciclista, quan vaig pels carrils bici, me toca sortir d'ell perquè peatons que van per damunt no s'aparten, i com conductor, me toca adelantar ciclistes, que a seu costat tenen un carril bici i no lis dona la gana anar per ell.
    Si crec que s'ha de sancionar, però a tots o a ningú.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta