20 de febrer del 2013

CiU aconsegueix a Madrid la millora dels protocols en els simulacres dels plans de seguretat nuclear

MADRID.- La Comissió d'Indústria, Turisme i Energia en el Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres la major part de les propostes de resolució de CiU (8 de 10) a l'informe anual del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) dels anys 2010 i 2011. Entre elles destaquen la que insta el CSN a millorar els protocols dels simulacres de plans d'emergència nuclear interior i exterior, i una altra per la qual haurà de facilitar més proactivament informació als diferents nivells de l'administració territorial en què s'ubica la central nuclear.

El responsable de Seguretat Nuclear de CiU, Jordi Jané, ha destacat "la importància de millorar els simulacres en l'organització dels plans d'emergència, ja que els propis alcaldes catalans de les zones nuclears s'han queixat reiteradament que aquests simulacres no es realitzen de manera adequada". Per Jané, cal millorar molt en tot aquest àmbit.

Per contra, ha lamentat que PP i PSOE (inclòs el PSC) hagin rebutjat la seua proposta, perquè els consellers del CSN haguessin d'informar els Parlaments autonòmics on s'ubiquen les centrals. El diputat de CiU per Tarragona considera que això redundaria en la transparència, en la proximitat i en la major aportació d'informació al territori totalment necessària en l'àmbit de la seguretat nuclear.

A més, Jané ha aconseguit tirar endavant una altra iniciativa per la qual s'insta el govern a que, d'acord amb la Generalitat de Catalunya, s'adapte un pla bàsic d'emergència nuclear per a la creació d'una estructura directiva coordinada per l'Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona i el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona, dins de l'estructura orgànica de la Generalitat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta