20 de febrer del 2013

Primeres mobilitzacions a Flix i moció a l'Ajuntament en contra de l'ERO anunciat per Ercros

FLIX (Ribera d'Ebre).- Els treballadors de la planta d'Ercros i el veïnat de Flix han fet al llarg d'aquest dimecres els primers actes de rebuig a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que vol presentar l'empresa, i que sobretot afecta la plantilla del complex electroquímic de la Ribera d'Ebre. Així, a les sis del matí hi ha hagut una primera concentració a l'esplanada dels camions. A banda, cap a la una del migdia, també hi ha hagut una altra concentració davant de la porteria d'accés a La Fàbrica. En aquest mateix indret s'ha convocat una nova concentració a les sis de la tarda.

Segons l'Ajuntament de Flix, en les diverses concentracions hi han participat tant els treballadors d'Ercros com altres persones de la població, entre els quals diversos representants municipals. De fet, ja al migdia, l'Ajuntament ha emès un comunicat rebutjant l'ERO anunciat per Ercros, i en què donava suport al comité de treballadors en la futura negociació amb l'empresa.

D'altra banda, per aquest dijous, 21 de febrer, l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur, ha convocat un ple extraordinari que tindrà lloc a les set del vespre, "davant la gravetat de la situació que pot comportar l'aplicació de l'ERO d'Ercros a la població". Al mateix temps, i a la mateixa hora, hi haurà una concentració davant de l'Ajuntment, per manifestar el rebuig de la població a l'ERO anunciat per l'empresa.

A més, membres del comité de treballadors de la fàbrica d'Ercros de Flix s'han reunit aquest matí amb els membres de la corporació, i posteriorment han ofert una roda de premsa a la sala Ca Don Ventura, durant la qual, entre altres coses, han destacat la incidència negativa que l'ERO anunciat per Ercros pot suposar en l'economia i el teixit social de Flix, a partir del tancament de diverses plantes productives del centenari complex industrial.

Imatge Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta