31 de maig del 2013

La justícia declara nuls els acords de Rasquera per impulsar el pla anticrisi i la plantació de marihuana

RASQUERA (Ribera d'Ebre).- Després de més d’un any de procés, el Jutjat del Contenciós Administratiu de Tarragona ha estimat totalment el recurs interposat per la Delegació del Govern central a Catalunya contra els dos acords de ple de l’Ajuntament de Rasquera, aprovats el 29 de febrer del 2012. Un dels acords era l’aprovació inicial de l’Entitat Pública Empresarial de promoció econòmica i social de Rasquera, Rasquerana de Recerca i Interpretació de la varietat vegetal Cannabis Sativa L (RRICA) i els seus estatuts reguladors; i l’altre l’aprovació del contracte privat entre l’Ajuntament de Rasquera i l’Associació Barcelonesa Cannàbica d’Autoconsum (ABCDA).

La sentència, emesa dimarts d’aquesta setmana, declara nuls els dos acords i ho justifica amb l’argument que ni la constitució de la RRICA ni el contracte amb l’associació cannàbica tenen interès públic. “L’interès econòmic o la greu situació econòmica d’un Ajuntament no es poden incloure dins el concepte d’interès públic”, argumenta la jutge, Rosa Maria Muñoz Rodon, alhora que conclou que “la falta d’interès públic comporta manca de competència” per part de l’Ajuntament. Al·lega també que no s’ha demanat cap permís a les administracions competents per a conrear marihuana.

La jutge també exposa que el conveni amb l’associació cannàbica no es pot considerar d’interès públic. D’acord amb aquest conveni, l’Ajuntament faria d’intermediari entre propietaris de terres al terme municipal de Rasquera i l’ABCDA per tal que l’associació cannàbica pogués conrear cànnabis per al consum dels seus associats.

La sentència s’ha fet pública a només dos setmanes de la celebració del ple extraordinari en què l’alcalde, Bernat Pellisa, formalitzarà la seua renúncia al càrrec, el proper 14 de juny. “Teníem l’esperança que després de tant temps esperant la sentència els arguments exposats tindrien més qualitat”, ha manifestat Pellisa, tot anunciant que l’Ajuntament presentarà recurs d’apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

“Es tracta d’una sentència arbitrària i immotivada”, ha valorat, per la seua banda, l’advocat de l’Ajuntament, Martí Cànaves, tot precisant que només té sis pàgines. “El principal motiu que al·lega és que no hi ha interès públic i creiem que no està prou argumentat”, ha afegit. De fet, Cànaves sosté que sí que hi ha un interès públic darrera el projecte. “És la decisió d’un ple municipal per majoria, hi hagut una consulta popular i a més la investigació de les propietats terapèutiques del cànnabis ja té un interès públic en ella mateixa”, ha afirmat Cànaves. El recurs d’apel·lació el basarà principalment en la manca d’arguments de la sentència.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta