25 de juliol del 2013

L'ANC constitueix Tortosa per la Independència i prepara una cadena humana per les festes de la Cinta

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit tirar endavant la creació de l'assemblea local de Tortosa, un dels grans reptes pendents d'aquest moviment ciutadà a les Terres de l'Ebre. Finalment, l'ANC de Tortosa va quedar constituïda aquest dimecres, després que un grup de persones de la capital del Baix Ebre han decidit fer un pas endavant i compartir el projecte de l'ANC. "S'han anat fent convocatòries i contactant amb aquelles persones que ja estaven inscrites de fa temps a l'ANC per assistir a les reunions, fins que hem aconseguit fer un bon grup de gent diversa per poder-ho encarar", ha explicat la coordinadora de l'ANC a les Terres de l'Ebre, Irene Fornós.

En aquest sentit, l'ANC naix amb un doble objectiu a Tortosa. En primer lloc, aconseguir que el màxim de ciutadans s'inscriguen en la Via Catalana per la Independència prevista al llarg del litoral català el proper Onze de Setembre. Però abans, organitzar una cadena humana per la independència, prevista al pont de l'Estat de Tortosa durant les festes de la Cinta.

"Anem creixent, i ahir també es va constituir l'ANC de Ginestar", ha assenyalat Fornós. En la mateixa línia, la coordinadora de l'ANC a les Terres de l'Ebre ha recordat que aquest cap de setmana tenen altres actes previstos al territori: una cadena humana al pont de Móra d'Ebre i Móra la Nova, aquest divendres a les 20 hores; una diada independentista a la Terra Alta, que es farà dissabte a la tarda a la Fatarella; i un acte al Perelló amb la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell. Finalment, diumenge també hi ha un acte conjunt amb CiU, ERC i Òmnium Cultural a la població d'Arnes. Tot plegat, amb l'objectiu d'anar escalfant motors de cara al pas de la Via Catalana per la Independència per les Terres de l'Ebre, que finalment també arribarà fins a Vinaròs. Dissabt passat, unes 300 persones van participar en la cadena humana per la independència que l'ANC va organitzar al Pont Penjant, entre Amposta i l'Aldea.






Vídeo Canal 21 Ebre

3 comentaris:

  1. Roquetes-Jesús.....700 ( ERC/CIU )
    Pont d'Amposta.....300 ( CIU )
    Ai, que punxarem !

    ResponElimina
  2. No es l'hora de fe comparacions, es l'hora de suma

    ResponElimina
  3. Què et penses, juanjo, que l'ANC no en fa de comparacions ? . Segons TV3, la cadena del diumenge a Osona tenia "llocs buits" ( TN nit ) o " alguns llocs més plens que altres " ( TN migdia ) ; Nació Digital ( gens sospitosos ) parlava de fracàs, uns de menys de 3.000 i altres directament de 1.500 .
    Ah, i a Roquetes/Jesús sort de que Paco Gas i ERC van tocar el xiulet. ( al menys jo el vaig sentir ) .

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta