8 de juny del 2006

Tortosa ajorna un mes la decisió sobre el nou complex d’aigua i el velòdrom

El govern no té garantida la majoria i ara preveu reconstruir l’equipament ciclista a Vinallop

El govern de Tortosa havia decidit que el ple de dilluns servís per posar punt final a la polèmica sobre la reforma i ampliació de les instal·lacions esportives. De fet, l’alcalde havia convocat ahir al vespre els portaveus de tots els grups municipals i una reunió del govern, amb l’objectiu de fixar una proposta comuna i intentar desbloquejar les reticències d’alguns regidors sobre la necessitat d’enderrocar el velòdrom. Però la sessió no va anar com s’esperava, ja que el govern no tenia prou majoria per aprovar el plec de condicions del nou complex d’aigua i salut. L’alcalde va decidir ajornar qualsevol decisió sobre els equipaments.

L’alcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va aprofitar dimarts a la nit la tercera i última reunions amb les entitats esportives per anunciar que dilluns haurien de debatre la proposta definitiva per reformar i ampliar les instal·lacions de l’estadi municipal. Sabaté va detallar que havia convocat una junta de portaveus per ahir al vespre, i que els regidors serien els encarregats de «fixar» una proposta que posés punt final a la polèmica sobre la necessitat d’enderrocar el velòdrom. Fonts municipals van explicar que la reunió dels portaveus va acabar-se sense cap acord, i que l’equip de govern va demanar una treva per intentar trobar una solució de consens durant els pròxims 30 o 45 dies. Les mateixes fonts van confirmar que la majoria dels grups de l’oposició, CiU, ERC i PP, van manifestar-se contraris a l’enderrocament del velòdrom, així com el portaveu d’IPE, Josep Maria Franquet, soci de govern de Joan Sabaté. Amb tot, un dels elements més destacats va ser la nova aposta del govern tortosí per reconstruir el velòdrom a la pedania de Vinallop, fins al punt que ahir mateix haurien iniciat negociacions amb la secretaria general de l’Esport. A més, l’alcalde hauria demanat al grup d’ERC que acceptés que la seua moció tampoc es debati al ple de dilluns, per no enterbolir el diàleg. La moció d’ERC instava l’Ajuntament a desistir de l’enderrocament del velòdrom, però Sabaté va decidir no incloure-la al ple ordinari de maig, que finalment va ser interromput per la Plataforma Salvem lo Velòdrom. De fet, Sabaté ja va convocar ahir a la nit una roda de premsa per avui al matí, amb l’objectiu d’explicar quin serà ara el procés de decisió.

Sabaté: «No farem cap empastre»

Per primer cop, el govern sí que va parlar dimarts de les propostes que havia presentat el regidor independent Josep Maria Franquet, per fer compatible la conservació del velòdrom i la reforma integral de les instal·lacions de l’estadi. Amb tot, l’alcalde va limitar-se a advertir que els diferents plànols de Franquet són «una variació de l’anomenada proposta C», si bé el grup de CiU ja ha acusat les àrees d’Esports i d’Urbanisme d’ «haver manipulat» les propostes de Franquet per redactar les propostes B i C, que farien incompatible el segon camp de gespa artificial i el projecte del nou complex d’aigua i salut amb el manteniment del velòdrom. «No farem cap empastre», va garantir Sabaté per tranquil·litzar les entitats, que sobretot reclamaven que no es concentrin tots els equipaments a l’estadi, per acontentar a tothom. Amb tot, el govern va comprovar que no tenia el suport de les entitats esportives per sacrificar el velòdrom.

El Punt (8-Juny-2006)

1 comentari:

  1. ON ÉS EL MODEL ESPORTIU DE LA CIUTAT DE TORTOSA?

    Les darreres intencions de l’actual equip de govern -bé d’una part d’ells, si volem ser precisos- d’enderrocar el velòdrom de la ciutat de Tortosa han evidenciat de forma contundent una de les greus mancances que l’equip liderat per Joan Sabaté, després de set anys de govern, encara no ha resolt: la falta de model esportiu de la ciutat de Tortosa.

    Enrera han quedat els constants canvis d’ubicació de les instal·lacions esportives, enrera, també, la redacció del Mapa d’Instal.lacions Esportives Municipals (MIEM),que en qualsevol ciutat assenyada es constitueix com la eina essencial a partir de la qual es planifica el futur esportiu d’una ciutat, amb l’excepció històrica de la ciutat de Tortosa on el MIEM, redactat en els darrers temps, només ha servit per deixar clar el que l’equip de govern no vol fer, perquè entre el que diu el MIEM i el que es proposa ara hi ha un abisme.

    Comença a provocar la més profunda de les vergonyes que un alcalde que està a punt d’esgotar la seua segona legislatura, que l’alcalde de la ciutat que és la capital del territori i que, per tant té l’obligació, de ser l’espill en el que es vulguin emmirallar la resta de les ciutat ebrenques, carregui sobre les seues espatlles la més profunda de les incompetències a l’hora de gestionar les necessitats inqüestionables que, a hores d’ara, té la ciutat de Tortosa i el territori.

    Segurament que tornarem a sentir, com no podia ser d’una altra manera, la teoria de l’enemic extern –qui serà en esta ocasió?- per justificar allò que només té com a únic responsable la falta de concreció esportiva que Sabaté i el seu regidor d’esports.

    Que el projecte de Joan Sabaté té, actualment, una falta de credibilitat a la ciutat de Tortosa és obvi. Que esta falta de credibilitat se l’han guanyat a pes, també. Que esta falta de credibilitat del projecte Sabaté s’estén envers el territori ebrenc es veu dia rera dia.

    Una ràpida llegida dels darres mesos a la premsa territorial ens dóna una visió exacta del reguitzell de despropòsits que Sabaté, i la boca per la que parla –el regidor Lahosa- , han proposat en el tema esportiu.

    Igualment preocupant és l’intent d’enfrontament entre les diverses entitats esportives que tots dos han auspiciat sense èxit. Diguem-ho ben clar: que Tortosa necessite unes noves piscines no ha de ser a costa d’estroncar la pràctica ciclista; la necessitat de camps de futbol no ha d’anar en detriment de l’atletisme, etc. És a dir, no podem propagar un model esportiu a la ciutat de Tortosa sobre la base falsa de l’enfrontament entre les diverses pràctiques esportives, sinó que s’ha de fer sobre la convivència i la pràctica de totes i cadascuna d’elles.


    Ahir, l’alcalde de la ciutat va demanar públicament un temps de reflexió –no n’ha tingut prou en set anys de governar la ciutat, hem de ser comprensius- per tal de definir la proposta esportiva de la ciutat de Tortosa. Finalment hem començat a fer les coses com toca, enhorabona.


    En el propers dies farà aterrar a diversos càrrecs polítics que començaran a prometre més i més actuacions, en l’àmbit esportiu, a la ciutat de Tortosa.

    Estes promeses, fetes ja en la voràgine que representa l’escenari d’eleccions anticipades que estem vivint, no tenen gaire valor si no es concreten de forma evident i contundent, negre sobre blanc, i en plaç i projecte d’execució.


    Això és tant important com que quedi clar que no s’enderrocarà el velòdrom o que si, motius estratègics de ciutat, i de model esportiu, convenientment raonats i consensuats entre els diversos sectors interessats, fessin necessària la reubicació del velòdrom, esta és fes amb caràcter previ a l’enderrocament del mateix per tal de garantir la pervivència de l’esport del ciclisme a la nostra ciutat.


    Lluís Martín Santos
    http://lluismartinsantos.blocat.com

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta